Meclis’te önerge oyunu

CHP, HDP ve İYİ Parti, 90 bin hükümlü ile yakınlarının yasalaşmasını beklediği infaz düzenlemesi görüşmelerini engellemek için ‘önerge’ taktiğini devreye soktu. Muhalefet işin esasını bırakıp, “ya da” ibaresinin “veya” şeklinde değiştirilmesi gibi ilginç önergeler verdi. Bu yöntemle düzenlemenin tamamlanması haftaya kaldı.

Meclis’te önerge oyunu
Meclis’te önerge oyunu
GİRİŞ 11.04.2020 06:57 GÜNCELLEME 11.04.2020 06:59
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Meclis’te görüşülen ve 90 bin kişini beklediği infaz düzenlemesi muhalefete takıldı. Teklifin en geç dün itibarıyla tamamlanması planlanıyordu. Ancak görüşmelerine salı günü başlanan teklifin maddeleri üzerindeki oylamalarına perşembe günü geçilebildi. Muhalefetin çeşitli bahane ve taktiklerine sahne olan perşembe günkü oturumda da sadece 10 madde kabul edildi.

 

 

MUHALEFET İZİN VERMİYOR

Muhalefet görüşmeleri yavaşlatmak için ‘önerge’ taktiğine başvurdu. Muhalefet milletvekillerinin konuşma hakkı almak ve böylece görüşmeleri yavaşlatmak için her madde için birden fazla önerge verdiği görüldü. Bu şekilde 25 dolayında benzer önerge verildiği anlaşıldı. Bu önergelerin önemli bir kısmının da esasa ilişkin olmadığı, muhalefetin maddelerdeki kelimelere takıldığı görüldü. HDP’li beş milletvekili teklifin 5. maddesinde geçen “ya da” ibaresinin “veya” olarak değiştirilmesi için önerge verdi.

 

 

İşte muhalefetin önergeleri

CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekillerinin, teklifinin yasalaşmasını engellemek için verdiği dikkat çekici önergelerden bazıları şöyle:

* Teklifin 2. maddesinde yer alan “olumlu görüş” ifadesinin “teklifi ile” şeklinde değiştirilmesi.
* Teklifin 6. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “şeklinde değiştirilmiştir.” ibaresinin “şeklinde düzenlenmiştir.” şeklinde değiştirilmesi.
* Teklifin 7. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “madde eklenmiştir.” ibaresinin “madde ihdas edilmiştir.” şeklinde değiştirilmesi.
* Teklifin 10. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ibaresi eklenmiştir.” ibaresinin “ibaresi ihdas edilmiştir.” şeklinde değiştirilmesi.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 81
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir belayı kendinize Belediye başkanı seçtiniz ki İstanbula başka bir müsibete gerek yok. Binali bey olsaydı şimdi ne yapar ne eder sağlık çalışanlarına özel servis ayaralardı. Gördünüz mü şimdi ,bir tarafta Bu milleti Canı gibi seven Binali Başkan ,diğer tarafta Müsibet ,yalancı Ekrem. Gönül bu ota da konar çiçeğe de siz gittiniz çiçeğe kondunuz elden ne gelir. Allah sizi bu Ekremden kurtarsın.
    Cevapla
  • John Wick 4 yıl önce Şikayet Et
    fetönün son kalesi dhkp-CHPkk. içi içe geçmiş matruşkalar gibi.
    Cevapla
  • takavit cicoroya 4 yıl önce Şikayet Et
    isde burda ozan arifin bir sozu aklima geldi 1000 yanlis icinden 1 tek dogruyu bulmayana devlet baskani demem adalet laka luka kaldirmaz adalet kili kirk yarip hata yapmazsa adalet olur yoksa zevk olsun diye kararverince degil
    Cevapla
  • ülke insanı 4 yıl önce Şikayet Et
    maalesef cehaletin daha ağırlıkta olduğu bir toplumumuz özellikle manevi yönden insan iki günde hiçbir şey yemese veya içmese ölmez insanların şu durumuna bak sabır sabır.
    Cevapla
  • Burak 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet cibilliyetinin gereğini yapıyor bunu biliyoruzda, hükümet nerden bulaştı bu af yasasına, 90 bin tutuklu ve hükümlü yakını af bekliyorda 80 milyon beklemiyor kusura bakmayın. Ak parti bunu halka anlatamaz. İlçe başkanına niye suçluları dışarı salacaksınız diyoruz, çıt yok. Taban çok rahatsız ve muhalefete koz veriyorsunuz. Ak partiye yakışmıyor. Hani Başkanımız, garip gurabaya soruyoruz af maf istemiyor diyordu. Ne oldu şimdide garip gureba kenera atıldıda birilerinin dediği oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"