Çok sürpriz gazeteciler tutuklanabilir!

İlhan Selçuk, Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu Ergenekon operasyonunda gözaltına alınırken, süreci değerlendiren gazeteci Şamil Tayyar, çok sürpriz isimler de gözaltına alınabilir diyor. İşte Tayyar'ın tartışılacak sözleri:

Çok sürpriz gazeteciler  tutuklanabilir!
Çok sürpriz gazeteciler tutuklanabilir!
GİRİŞ 21.03.2008 16:25 GÜNCELLEME 05.03.2020 14:35
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Ersin ÇELİK'in röportajı

Türkiye bu sabaha sürpriz gelişmelerle uyandı. Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da aralarında olduğu 8 kişi, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Şok gözaltlılarla ilgili olarak, AK Parti Hükümet’inin, kapatma davasına ilişkin olarak birilerine verdiği gözdağı gibisinden değerlendirmeler yapılırken en ilginç yorumu ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yaptı.

AKP kendi derin devletini inşa etme çabasında.” diye iddialı bir yorumda bulunan Baykal, göz altılarla Türkiye’nin çok tehlikeli bir çatışma ortamına sürüklendiğini belirterek, sürecin demokrasiye uygun bir süreç olmadığını ileri sürdü. Peki gerçekte ne oluyor? Baykal ve bazılarının dediği gibi, AK Parti kapatma sürecine yönelik bir manevramı yaptı?

Ergenekon operasyonları sürecini en iyi şekilde tahlil edip konu hakkında yazdığı, “Operasyon Ergenekon” isimli kitabı ile gündemi sarsacak bilgiler veren Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar ile Cuma sabahına damgasını vuran göz altıları zamanlamasını sorduk. Göz altıların bir hesaplaşma olmadığına dikkat çeken Tayyar, operasyon zamanlamasının rutin olduğunu belirtirken, göz altıların geleceği ile ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu.

'KAPATMA DAVASI ÖNE ALDIRILDI'

Sizce bu gözaltılar ne anlamda geliyor. Sürpriz gelişme diyebilir miyiz?

Bence sürpriz değil. Ergenekon soruşturması ile yakından ilgilendiğiniz zaman, bir takım bağlantıları görebiliyorsunuz. O bağlantıların deşifre edilmesi ve soruşturmanın daha sağlıklı bir yöne sevk edilmesi için mutlaka ama mutlaka bu isimlerin bilgisine başvurmak gerekiyordu. İlhan Selçuk, Kemal Alemdaroğlu ve Doğu Perinçek’in bilgilerine başvurmadan yürütülecek bir soruşturmanın, açıkçası ‘eksik kalacağını’ düşünüyordum.

Nedir bu şahısların Ergenekon bağlantısı?          

Perinçek’in yayın organı olan Aydınlık Dergisi’nde devletin dahi elinde olmayan bilgiler çıktı. Çok gizli bilgiler. Çok yakın zamanda bir basın toplantısı düzenledi Perinçek. Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun, Veli Küçük’e özel bir kuvvet kurmak için görev verdiğini söyledi. Veli Küçük’ün bu derin yapılanmadaki rolü biliniyor. Perinçek’in acaba böyle bir bağlantısı var mı? Çok özel bilgileri var çünkü. Mutlaka savcının bu bilgilere başvurması da gerekiyor. Perinçek’in kendisi zaman içerisinde bu çete faaliyetlerinin parçası haline gelmişse, elbette ki bunun hesabını verecek. Ama yoksa böyle bir şey, savcı serbest bırakır. Aynı şekilde Kemal Alemdaroğlu’nun da Ergenekon’da adı geçmişti. Daha önce gözaltına alınan iş adamı Ümit Sayın’ın MSN konuşmalarının 60 yerinde Kemal Alemdaroğlu’nun adı geçiyor. Mutlaka bilgisine başvurulması gerekiyor.

ÇOK SÜRPRİZ GAZETECİLER

İlave tutuklamalar olabilir mi?  

Elbette olabilir. Özellikle medya sektöründen çok sürpriz ve çok ünlü isimler gözaltına alınabilir. Aynı şekilde akademisyenler de olabilir. Veya başka bir yerden olabilir. Buradan savcının bu operasyonda ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor.        

Son gelişmeleri Ergenekon operasyonunun gelişmesi ve geleceği noktasında nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben hayırlı ve çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Fakat zamanlama konusunda bir takım yorumlar yapılıyor. “AK Parti’nin kapatılma davası ile birlikte bu tutuklamaların yapılması doğru muydu?” diye… Kapatma davasından hemen sonra operasyonların başlaması açılmasına yönelik… Bu bir bilgi değil ama tahmini olarak söylüyorum; Süreç aslında böyle devam ediyordu fakat bunun önünü kesmek için davanın erkene alındığını düşünüyorum.

BU BİR KARŞI HAMLE DEĞİL

Bir karşı hamle olarak değerlendirilemez yani…   

Yok! Yok! bence değil. Süreç böyle devam ediyordu zaten. Sanıyorum, devlet içinden bazı şahıslar, bu tutuklamaların önceden farkına vararak ya da tahmin ederek, kapatma davasının tarihini erkene almak üzere, davanın daha erkene alması için dolaylı yoldan etki yapmış olabilirler.

Göz altıların varacağı nokta nedir?

Gözaltına alındıklarına göre, savcının elinde bazı şüphe uyandıracak bilgi ve belgeler olmalı ki, ifadelerine başvuruyor. Fakat şu da bir gerçek, bazı bilgi ve belgeler, delil olarak kabul görmeye biliyor. Ya da tamamen sadece şüpheli olarak gözaltına alınmış olabilirler… Her türlü ihtimali göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Şu anda gözaltına alınan bu kişiler, kamuoyunun çok yakında tanıdığı kişiler. Gelinen nokta operasyonun ciddiyetine de kanıttır diyebilir miyiz?  
Kesinlikle. Hem operasyonun hem de bu operasyonu yürüten kişilerin bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. O nedenle de, ben Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların, bu ülke için çok büyük hizmet verdiklerine ve bu insanlara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum.   

Haber 7

 

 

KONU İLE İLİŞKİLİ HABERLER

 

Doğu Perinçek İstanbul'a getirildi
Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin soruşturma çerçevesinde Ankara'da gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul'a getirildi.

 

İP'ten açıklama: Gündemi değiştirmek istiyorlar
İP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin, Perinçek'in göz altına alınmasına ilişkin, "Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesi karşısında paniğe kapılanlar gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yerlere çekmek istiyor" dedi

 

'İp ve Ulusal Kanal, Ergenekon kapsamında arandı'
İP Genel Başkan Yardımcısı Önsel, partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal'a gelen polislerin, mahkemeden çıkartılan karar ile "Ergenekon Soruşturması" kapsamında arama yapılacağını söylediklerini bildirdi.

 

Rektörün kaleme aldığı yazıya bak!
Veli Küçük'e, ‘Her zaman emrinizdeyim’ diyen Giresun Üniversitesi'nin emekli binbaşı Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, özel sitesinde neler yazdı, kimi nasıl tehdit etti?

 

Gazeteci Oktay Ekşi: Şoke oldum!
Oktay Ekşi, Ergenekon Operasyonu kapsamında, İlhan Selçuk, Doğu Perinçek ve Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

 

Gözaltıların sayısı 8 kişiye ulaştı
Ergenekon Soruşturması kapsamında bu sabah gözaltına alınan isimler arasına İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu da eklendi. Gözaltı sayısı 8'e ulaştı.

 

Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı
İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisine yapılan baskın sonrası, Doğu Perinçek ve Ferit İlsever göz altında alındı. İlhan Selçuk'un da gözaltına alındığı belirtililiyor...

 

 

YORUMLAR 81
  • efkari hususiye 16 yıl önce Şikayet Et
    demek bu yüzden.... demek bu yüzden...akp ye kapatma davası açıldı.vay be!neler var neler.siz akp kapatın akap nin açacağı diğer bir parti yüzde 50 yi geçp iktidar olsun
    Cevapla
  • vehbi orak 16 yıl önce Şikayet Et
    Tutuklayan C.Savcısı Değilmi?. Ne zaman Bu ve Buna benzer Kişilere Yedikleri haltlardan dolayıBir şey olsa,Basın\'daki Fosilleşmiş beyine sahip olan ve Sözde Aydınlar Avazları çıktıkları kadar bağırıyorlar.Bu adamlar İnsan Üstü bir varlıklarmı?Aceba.Yoksa Ülkedeki Savcılarmı hata yapıyorlar.Bir zamanlar yine böyle Refah Yol Hükümetinde de böyle olmuştu.Sonuç herkesce Malum.Bankalar boşaltıldı.Bu millete o hırsızların yediklerini öderttiler.Artık Millet ve Milletin Savcılar uyanıyor.Hük.Hakkında İddia name hazırlayan savıda.Bunlar değilmi?
    Cevapla
  • mert vidinli 16 yıl önce Şikayet Et
    . basının yüz karası pilli bebek birileri tarafından kurulup eline bir kaç belge verilip sonra ortaya salıverilen pimi çekilmiş el bombası iktidarın yağcısı aklı sıra devir bu devir deyip nemalanacak daha öncede bir gazeteci öldürülecek dedi açıklayamadı hakkında kamu davası açıldı bu adamın nisanda davası var o yüzden bu adamı pek itibara almamak gerek birden çıktı ortaya mikser görevi yapıyor
    Cevapla
  • namik kemal 16 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekonu Gizlemek İçin Kapatma Davsı Açıldı. Ben anadoluda yaşıyorum.yaşadığım çevre türkiye genelinde kültürsüz bilgisiz ve cahil kabul edilirler.ama inanın, sokaklarda konuşulan şey aynı. Ergenekonun uzantısı bir yerlere gidiyordu ve bunun önünü kesmek için sudan bahanelerle Kaptma davsı açtılar diyor insanlar.Şimdi sormak istiyorum,bu kadar cahil ve kültürsüz kabul edilen halk yığınları turnayı gözünden vuruyor, yani teşhisini koyuyor. Daha arife tarif ne gerek.bunların hepsi çeteci. O nedenle Anayasa mahkemesi üyeleri bu oyuna gelmemeliler.
    Cevapla
  • emel ballıkaya 16 yıl önce Şikayet Et
    dikat. adalet bakanlığı iki müfetiş görevlendirmiş ergenekon savcısını denetlemek için unutmayınki şemdinli savcısının ihracıda adalet bakanlığının iki müfetişi görevlendirmesiyle başlamıştı lütfen herkes bu yürekli savcıya sahip çıksın bu adamlar harcanmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?