Mısır'la diplomatik temas başladı, Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı. Mısır'la başlatılan diplomatik temasa ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Erdoğan, Yunanistan'la ortak tatbikat yapan Suudi Arabistan yönetimine de dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, kademeli normalleşme sürecinde alınan kararların da uygulanmaya devam edeceğini kaydetti.

GİRİŞ 12.03.2021 14:21 GÜNCELLEME 13.03.2021 15:42
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

(Mutasyonlu virüsün yayılımı) Tüm dünyada olduğu gibi bizde de böyle bir sıkıntı var.

(Kademeli normalleşme adımları) Şartları zorlayacağız. Aldığımız kararların arkasında durmaya çalışacağız. 

Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi söz konusu olabilir. Mutabık kalırsak bir 50 milyon daha Çin'den alabiliriz.

Ama risk olursa süreci devam ettireceğiz. 

MISIR'LA GÖRÜŞMELER

Mısır'la istihbari ve ekonomik işbirliği zaten devam ediyor. Bunun en üst düzey değil de bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısır'la olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim. Onun için de yapılan bu istihbari,  diplomatik, siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra biz bunu çok daha ileri kademelere taşırız. Mısır halkını Yunanistan'ın yanına yerleştirmek söz konusu değil. Olması gereken yerde görmek isteriz.

S. ARABİSTAN'IN SAVAŞ UÇAKLARI DOĞU AKDENİZ'DE YUNANİSTAN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Hatta daha ileri gidiyorum. Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Burada yine Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 79
  • kerim tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir önceki yorumumun devamı.Bakınız mesela;ABD bu Kaçıkçı olayında bile Suud yetkililerine önemli herhangi bir müeyyide uygulamıyor.Niye çünkü önemli menfaati var.Eğer bir şeyler yapabiliyorsan altan altan yap.Yapamıyorsan böyle çocuk azarlar gibi devlet başkanını azarlama.Sanırım pekte işe yaramıyor.Ha dostum,kardeşim de deme.Zira Esad'a kardeşim dedin şimdi birinci hasmın haline geldi.Trump'a dostum dedin,Türkiye aleyhine her türlü kararı aldı.Yani dış politikada kardeşim,dostum kelimeleri pek işe yaramıyor.Ha bu kelimeleri,Azarbeycan,Pakistan, ve KKTC cumhurbaşkanları için söyle fakat başkaları için söylemeeee.
    Cevapla
  • kerim tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Cumhurbaşkanını çok seviyorum.Ve o siyasette olduğu müddetçe kendisine oy vereceğim.Ama onu yanıltıyorlar mı bilmiyorum fakat dış politikada yanlışlar yapıyor.Mesela;Sn Kılıçdaroğlunu azarlar gibi Suriye Devlet başkanını ve Mısır Devlet Başkanını azarlıyor.Bence bunlar yanlış.O kişileri o makamlardan düşüremiyorsan er yada geç onları muhatap almak zorunda kalıyorsun.Bakınız Avrupa bu şekilde yapmıyor.Ha Avrupa devletleri onlara her türlü rencide edici şeyleri yapıyorlar fakat açıktan yapmıyorlar.Kapalı kapılar ardında her türlü kuyuyu kazıyorlar.
    Cevapla
  • Naci 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısırla gemi üretelim turizm ve kum ticareti cam çok önemli
    Cevapla
  • Eyyup 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post Arap kralından dost olmaz baskanim aman dikkat bu itlere
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen muslumanmisin muslumansa sayet oncelikle Allah islah etsin pehgamber efendimiz arap 4 halife arap binlerce sahabe binlerce evliya Allah dostu insan arap sen nasil bir gunah icindesin farkinda degilsin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudlarla aramızda çok sorunumuz olsa da yine de din kardeşiyiz... Arap Baharı, Mısır darbesi, Katar meselesi ve en son YPG’ye açıkça destek vermeleri, Türkiye’yi dengelemek için büyük Kürdistan devletinin kurulmasına stratejik destek vs..Emperyalizm Suud prenslerinden menfaata göre şeçim dönemine girdi. Tüm bunlara rağmen "müslüman din kardeşimize bıçak saplamak, emperyalist güruhu ile aynı aynı değirmene su taşımak bize yakışmaz" gibi geliyor.Zira emperyalistler Suudi Arabistan’ı da 5 parçaya bölme projeleri var. Saddam ve Kaddafiden sonra belki sıra "SUUDİ ARABİSTAN'ın ülkesinin parçalanmasına geldi????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi