Yeniden gündeme gelen haber: Anıtkabir'e ip üretti diye plaket vermişlerdi

1980'li yıllarda Türkiye, Anıtkabir direğine ip bulamıyordu. 34 yaşındaki iş adamı Güner Coşkun harekete geçince, yöneticiler teşekkür olarak özel plaket vermişti. TOGG'un açılış günü yeniden gündem olan haber...

GİRİŞ 29.10.2022 14:39 GÜNCELLEME 29.10.2022 14:39
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Haber7 / Detay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Ocak 2022'deki grup toplantısında "eski Türkiye" manzaralarını hatırlatmıştı. 

Erdoğan konuşmasında, Anıtkabir'in bayrak direğinin ipini yapmakla övünüldüğünü hatırlatarak şunları söylemişti: 

"Her bir insanımıza ulaşıp yaptıklarımızı, yapmakta olduklarımızı, yapacaklarımızı, hedeflerimizi, vizyonumuza anlatacak, gönlünü kazanacağız. 

Dünün Anıtkabir'in bayrak direğinin ipini yapmakla övünen Türkiye'sinden, uzay yarışındaki yerini almak için harekete geçen Türkiye'ye nasıl geldiğimizi anlatacağız."

Türksat 5B uydusu uzaya fırtlatıldı!Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı!

"Dünün Ankara'nın Ulus'una, Kızılay'ına vatandaşını sokmayan, insanının değerlerini, inançlarını, kültürünü hiçe sayan Türkiye'sinden milli iradenin üstünlüğünü tesis eden, hak ve özgürlükleri genişleten Türkiye'ye nasıl ulaştığımızı anlatacağız."

Türkiye'nin ilk cep uydusu yarın uzaya fırlatılacak.

"Dünün Kılıçdaroğlu'nun başında bulunduğu SSK hastanelerinde cenazesi rehin kalan insanların feryatlarının göğe yükseldiği Türkiye'sinden salgın döneminde bile vatandaşına en ileri sağlık hizmetlerini sunabilen Türkiye'ye nasıl kavuştuğumuzu anlatacağız."

'Tutamayacağı sözleri verme ustası' Kılıçdaroğlu'na tepki: Hadi yap!"Tutamayacağı sözleri verme ustası" Kılıçdaroğlu'na tepki: Hadi yap!

ERDOĞAN'IN ATIFTA BULUNDUĞU HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü ettiği "Anıtkabir'in bayrak direği ipini üretiyoruz" haberi, 15 Ocak 1981 tarihli Hürriyet Gazetesi kupüründe yer alıyor. 
15 Ocak 1981 tarihli Hürriyet Gazetesi kupürü.

İPİ ÜRETEN İŞ ADAMINA ÖZEL PLAKET VERİLDİ

Haberde, "Anıtkabir'in bayrak direği ipinin Amerika'dan getirtileceğini öğrenen iş adamı Güner Coşkun, derhal harekete geçti. İçinde 4 milimetre çelik tel bulunan ipi imal ederek yöneticilere teslim eden 34 yaşındaki iş adamına Atatürk'ün 100. doğum yılı plaketi verildi" ifadeleri yer alıyor. 

O dönemde yöneticiler, Anıtkabir için ip bulmakta zorluk çekiyordu. Kamuoyuna da yansıyan sorun, Coşkun'un ip üretmesiyle sonlanmıştı. 

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın sanayileşme adımları da yerli üretim karşıtlarının hedefi olmuştu.

Ünlüler Togg heyecanını paylaştı! Bu yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacakÜnlüler TOGG heyecanını paylaştı! Bu yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak

Türkiye bugün dünyadaki 23. ülke olduTürkiye bugün dünyadaki 23. ülke oldu

Gemlik'te TOGG heyecanı! Milyonlar bu ana kilitlendiGemlik'te TOGG heyecanı! Milyonlar bu ana kilitlendi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 151
  • Orhan Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Millî Cumhurbaşkanı ve sonuç; Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Devletimize Sayın Devlet Bahçeli'ye Allah sağlıklı uzun ömürler ihsan etsin Allah başımızdan eksik etmesin Amin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Dirayetli olmak gerekir... Muhakkak desteklemek gerekir... ALLAH ın İzniyle devamıda gelir..
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün, 20 yil önce jilet yapamıyorduk.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    1940 yılında DERBY markalı jilet üretildi ülkenizi bu kadar alçaltmayın daha neler neler ürettik bu ülke boş değil atarken biraz insaf edin
    Cevapla
  • ismet 1 yıl önce Şikayet Et
    1938 den bu güne anıtkabire harcanan para akla ziyan altı üstü yunan mitolojisi bir mezara harcanan milyarlar ve 1953 ten beri 24 saat nöbet tutan vatan evlatları yazık gunah haram israf ne diyelim bilmiyorum
    Cevapla
  • EkSeS 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence " Iyi ki böyle bir miras birakilmis ve hem biz , hem de bizden sonraki nesillerde üstlenecek." Sadece Din'i degil, biraz da Milli düsünceyede gerek var. Her Vatandas bu Bayrak ve Atatürk ile , kendini Türk diye gösterebiliyor ve benimsiyor. Bu benimsemeyi elinden alirsan , onlarda ayri kutup olusturur. Atatürk dindar olmasa bile , bu Cumhuriyeti kurdu.. ne pahasina olsa da kabullendik ve üstlendik. Osmanlinin dagilmasindan sonra kaybettiklerimizi kenara birakip , elimizde olanla teselli olmak kaldi.
    Cevapla
  • Haram 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin nefes almanda haram
    Cevapla
  • Baki 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ alındı, kürdistanın kurulması engellendi, askerimiz her yerde ama muhalifler doymaz, içki kaç TL onıun derdinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü