AK Parti İstanbul'dan kış hazırlıkları için CHP'ye ders gibi plan

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, kar yağışı öncesi gerekli önlemleri almadığı için kabus yaşatan CHP’li İBB yönetiminin ihmallerine karşılık ‘AK Parti döneminde İBB’nin kış hazırlıkları nasıl yapılırdı?’ sorusuna ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti İstanbul'dan kış hazırlıkları için CHP'ye ders gibi plan
AK Parti İstanbul'dan kış hazırlıkları için CHP'ye ders gibi plan
GİRİŞ 26.01.2022 19:41 GÜNCELLEME 26.01.2022 19:46
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Kış mevsiminin ortasında tuz alım ihalesinin iptal edilmesi, kış tatbikatının yapılmaması, eylem planının hazırlanmaması gibi ihmallerin felakete kapı araladığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından ‘AK Parti döneminde İBB’nin kış hazırlıkları nasıl yapılırdı?’ sorusuna yayımladığı bir dizi sosyal medya mesajı ile cevap verdi.

“AK PARTİLİ İBB DÖNEMİNDE KARLA MÜCADELE NASIL YAPILIRDI?

Son günlerde yoğun kış şartlarıyla birlikte İstanbul’da yaşanan ulaşım sorunu sebebiyle “AK Parti döneminde İBB’nin kış hazırlıkları” nasıldı sorusuna yönelik şu açıklamalarda bulunuldu 

 AK Partili İBB döneminde; Eylül ve Ekim’de araç, solüsyon, tuz gibi eksiklerin tedariki için ihaleye çıkıldığı belirtilirken CHP’li İBB’nin, zaten geç kalınmış olan 10 Ocak 2022’deki 100 bin ton tuz alım ihalesini iptal ettiğine dikkat çekildi. 

Kasım ayı geldiğinde  AKOM’da Kışla Mücadele Toplantısı düzenlendiğini, bu toplantılarda mevcut durum analiz edilerek eksikler belirlenir ve eylem planı hazırlandığına vurgu yapılarak "Kış mevsimi öncesinde İBB’nin ilgili tüm birimlerinin katılımıyla ‘Kış Tatbikatı’ düzenlenir, bu sayede sahada karşılaşabilecek muhtemel senaryolara karşı ne gibi önlemler alınacağı tecrübe edilirdi. Meteoroloji verilerine göre yağışın etkili olması muhtemel günden 3 gün önce AKOM’da Acil Durum Ekipleri hazır kıta edilirdi." denildi.

Daha önceden belirlenen güzergahlara ekiplerin konuşlandırıldığına dikkat çekilen açıklamada, İBB Başkanı veya Genel Sekreteri'nin çalışmalara bizzat başkanlık ettiğini, hava şartları normalleşene kadar iş başında bulunduğunu ve koruyucu, önleyici ve periyodik tedbirler sayesinde ulaşım güvenliği sağlandığı vurgulandı. Yapılan açıklamada  2018’deki kış hazırlıkları kapsamında; İstanbul’da 7 bin 373 km’lik güzergâh ağında 363 müdahale noktası belirlendiği ve  7 bin 83 personel, 1.357 araç 7/24 esasına göre görevlendirildiğine dikkat çekildi. 

Açıklamada ayrıca köy içi yollarda kullanılmak üzere 147 adet kar küreme bıçağı takılmış şoförlü traktör, 6 adet Kar Kaplanı, 53 çekici vinç vazifelendirildi, metrobüs güzergahına özel 33 kışla mücadele aracı konuşlandırıldığı belirtildi.

AK Parti dönemlerinde köprü giriş çıkışları başta olmak üzere 60 kritik nokta BEUS (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) ile yakından takip edilip buzlanma tespit edildiğinde derhal ekipler yönlendirildiği belirtilen açıklamada kritik nokta ve kavşaklara vatandaşların kullanımı için toplam 10 bin ton tuz torbası bırakıldığı dile getirildi.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın yaptığı açıklamada şu bilgiler verildi:

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • TURGUT ÖZTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
  • TURGUT ÖZTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
  • illaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah var bu planı Ekremin kafası almaz onun içinde yapamaz bırakın kaldığı yerden devam
    Cevapla
  • Asitaneli Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye planınızı öğretiyorsunuz. Bırakınn chp li belediye istediğ beceriksiz kış çalışmalarını yapsın. Birde ayağınıza taş değdirmesin desin.
    Cevapla
  • Yılmaz İPEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Ellerine reçete de versen kim yapacak onca işi. Rakı balık varken
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB ye ve savunucularına verilecek en güzel cevap olmuş. bunların birbirlerinden haberi yok. sefaya dalmışlar. engelleniyoruz diyorlar ya; madem bir harcama yapamamışlar bütçede toplanan onca paralar alınan krediler şimdi nerede? bunu da açıklaması lazım değil mi?
    Cevapla
  • Cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hersey gercekten cok guzel oluyor. Kendi ayagina sikan aglamaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...