Nevşin Mengü'den 6'lı masa isyanı!

Gazeteci Nevşin Mengü, 6'lı masanın formülünü sert sözlerle eleştirdi.

Nevşin Mengü'den 6'lı masa isyanı!
Nevşin Mengü'den 6'lı masa isyanı!
GİRİŞ 06.01.2023 18:17 GÜNCELLEME 06.01.2023 22:40
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı seçilse bile altı genel başkanın da imza yetkisi olacak" açıklamasında bulunmuştu.

Mengü, "Yüzde 1 alan bir siyasi partinin genel başkanı nasıl yüzde 51 ile seçilmiş başkanın iradesinin önünde mi olacak? Demokrasiye aykırı, başka bir sistem bulmaları lazım" diye konuştu.

Mengü şu ifadeleri kullandı;

Bir tane cumhurbaşkanı olacak ama kendi kararını alamayacak, İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönme işine Saadet Partisi nasıl imza atacak mesela? Havada mı kalacak? Bunlar başka bir vesayeti doğurur.

KARIŞIKLIĞA NEDEN OLUYOR

Başkan yardımcısı mı olacaklar, olacaklarsa milletvekili olmayacaklar mı, seçilmemiş isimler mi olacak? Eşgüdüm Konseyi diye dile getirmişlerdi, sonra böyle bir şey yok dendi. Davutoğlu'nun söylediği de benzer bir şey. Konuşuluyor ki gündeme geliyor, kamuoyuna söylenmiyor herhalde. 6 tane genel başkan karar verecek diyor. Nasıl bir formülle yürüyecekler bilmiyorum ama bu bir karışıklık yaratıyor.
 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • hayati 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardedim cok dogru tek dertleri erdogan ondan sonrasi mechule yolculuk ucuz gida vatani kurtarir tek derdimiz pahallilik ya
    Cevapla
  • Kaxım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın şu 6 lı 7 li 8 li masaları bu tipler size masal anlatıyor hala bu masalları dinleyipte bunlardan medet uman varsa acilen kafa doktoruna gitsin
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah o İstanbul sözleşmesini destekleyip aileleri dağıtmak isteyenlere fırsat vermesin. 6 lı masaniz batsın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 50 ile yüzde bir nasıl olur diyor .bunu şimdi mi farkediyosunuz .Erdoğan senelerdir yüzde 50 ama onun iradesini kabul etmiyorsunuz
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlık la şikayet butonuna dokundum bende destekliyorum bu yorumu
    Cevapla
  • Bozkurtlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali Babacan biz; Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi dışında hiçbir konuda anlaşmaya varamadık diyor. Reis'e sahip cikmazsak bela geliyor. Bunlar ne kurum bırakır nedevlet, her şeyi talan edecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak