Sahte hesap üzerinden HÜDA PAR'a çirkin operasyon! Muhalif gruplar böyle köpürttü

HÜDA PAR'a yönelik sahte hesap üzerinden yeni bir algı operasyonu başlatıldı. Sahte hesabın tweetini kullanan muhalif gruplar, HÜDA PAR'ı hedef aldı.

GİRİŞ 26.05.2023 20:23 GÜNCELLEME 27.05.2023 09:52
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nı reddedip Cumhur İttifak'ına geçmesiyle HÜDA PAR, yalan ve iftiralarla tüm algı operasyonlarının hedefi oldu. HÜDA PAR'a yönelik şimdi de farklı bir algı operasyonu gerçekleştirildi.

SAHTE HESAPLA PROVOKASYON

Babala TV'de soru soran genç bir kız üzerinden algı operasyonu yapan HÜDA PAR logolu sahte bir hesap, muhalifleri kışkırttı.

Algı operasyonu ile genç kızı hedef alan sahte hesap, kendisini HÜDA PAR'ın resmi sosyal medya hesabı göstererek ters yönde algı yaptı.

Yüksek takipçili muhalif sosyal medya kullanıcıları ise, her nasılsa yeni hesabın ilk tweetini fark ederek algı operasyonuna ortak oldu. Hesap incelendiğinde 'fake' olduğu açıkça görülmesine rağmen HÜDAPAR hedef alındı.

HÜDAPAR kadınların çalışmasına karşı mı? Kendi ailesinden örnek vererek açıkladıHÜDAPAR kadınların çalışmasına karşı mı? Kendi ailesinden örnek vererek açıkladı

Kılıçdaroğlu yine faka bastı! Madem terördü birlikte ne işiniz vardı?Kılıçdaroğlu yine faka bastı! Madem terördü birlikte ne işiniz vardı?

İLK TWEETİ KARA PROPAGANDA YAPTIĞI PAYLAŞIM OLDU

HÜDAPAR'a yönelik yeni bir algı operasyonu yapan sahte hesap, hesabın altını doldurarak yeni hesap görüntüsü vermemeye çalıştı. 

Sahte hesabın, onlarca retweetten sonra Babala TV'de soru soran katılımcı bir genç kız hakkında tweet attığı görüldü.

'Bölücü' iftirası atıldı, gerçek ortaya çıktı! HÜDA PAR'ın ‘Ölürüm Türkiyem’ coşkusu'Bölücü' iftirası atıldı, gerçek ortaya çıktı! HÜDA PAR'ın ‘Ölürüm Türkiyem’ coşkusu

Yeniden Refah’tan İyi Parti’ye ‘HÜDA PAR’ salvosu! O ziyaretleri hatırlattıYeniden Refah’tan İyi Parti’ye ‘HÜDA PAR’ salvosu! O ziyaretleri hatırlattı

HER NASILSA YENİ HESABIN TWEETİNİ MUHALİF GRUPLAR FARKEDİP KÖPÜRTTÜ

HÜDA PAR'a ait bir hesapmış gibi davranan tweetin sahte olduğu açıkça görülürken Ozan Balık isimli muhalif, sahte hesabın HÜDA PAR Gençli Kolları olduğunu öne sürerek hedef aldı.

Her nasılsa muhalifler tarafından fark edilen sahte yeni hesap, binlerce kez alıntılanarak HÜDA PAR'a karşı nefret kusuldu. 

HÜDA PAR’dan ‘özerklik’ ve ‘federasyon’ açıklaması… Bir iftira daha çöktüHÜDA PAR’dan ‘özerklik’ ve ‘federasyon’ açıklaması… Bir iftira daha çöktü

6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?

Hesabın sahte olduğu ortaya çıkmasına rağmen algı operasyonunu sürdüren Ozan Balık, tweeti silmedi. 

HESABI 1 GÜN ÖNCE AÇTI

25 Mayıs'ta açtığı görülen operasyonel hesap, önce geçmişteki HÜDA PAR kaynaklı hesapların tweetlerini paylaşmaya başladı.

İlk olarak 18 Mayıs'ta HÜDA PAR'ın resmi hesabında yer alan bir tweeti retweet yapan sahte hesap, ikinci retweetini ise 25 Mayıs'ta (dün) gerçekleştirdi. Üçüncü tweeti ise 19 Mayıs'taki bir tweet oldu.

TAKİPÇİLERİNİN ÇOĞU DA SAHTE

Birkaç günlük sahte hesabın takipçilerinin büyük çoğunluğunun da sahte olduğu gözlemlendi. 

HÜDA PAR'DAN ALGI OPERASYONUNA TEPKİ!

Muhalif grupların sahte hesap üzerinden hedef aldığı HÜDA PAR'dan alçak provokasyona tepki geldi. 

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, sosyal medya hesabından açıklama yaparak hesabın kendilerine ait olmadığını belirtti. "Hangi yalanınıza yetişelim şaşırdık doğrusu." tepkisini gösteren Er, "HÜDA PAR Gençlik Kolları diye paylaşılan hesabın partimizle hiçbir ilgisi yoktur. Mayıs 2023'te açılan hesabın operasyonel olduğu açıktır." ifadesinde bulundu. Er, hukuk önünde hesaplaşacaklarını da bildirdi. 

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Biz Hizbullah'ın devamı veya mirasçısı değilizHÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Biz Hizbullah'ın devamı veya mirasçısı değiliz

Algı operasyonlarına en güzel cevap! HÜDA PAR'lılar zaferi al bayraklarla kutladıAlgı operasyonlarına en güzel cevap! HÜDA PAR'lılar zaferi al bayraklarla kutladı

HÜDA PAR'dan Meral Akşener'in hakaretlerine karşı bomba yanıt! HÜDA PAR'dan Meral Akşener'in hakaretlerine karşı bomba yanıt!

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 57
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Hüda-par baya korku salmış karşı tarafta ki sahte hesaplarla oyun peşine düşmüşler. O zaman Hüda-par doğru yolda olan bir parti. Meyveli ağaç taşlanır
    Cevapla
  • Yüksel ERZİNCAN 11 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar kardeştir, küfür zillettir...
    Cevapla
  • Kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Hüda parıda şeriatçı diye dağıtıp joplayıp içeri atarlar bu ülkede, filistin gibi olduk kim Allah dese gaz,jop,dayak toma yiyo ülkede , furkan denilen topluluğa yapılanı bitün ülke azı açık izledi akp döneminin yeni din anlayışı işte
    Cevapla
  • Şevket 11 ay önce Şikayet Et
    Algı yapıyorsun. Derdin din ve vicdan özgürlüğü olsaydı, bu gün inancından dolayı kimsenin itilip kakılmadığını bilmen lazımdı. Furkancılara gelince, başlarındaki adamın açıklamalarının dini bir yönü yok. Adam yeri geliyor toplumu kışkırtıyor, yeri geliyor terörü övüyor, bazen darbeyi destekliyor vs.
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ak parti seçmeni seçicidir bilinçlidir kimin ne olduğunu iyi bilir.
    Cevapla
  • Serhat 11 ay önce Şikayet Et
    Güney doğuda hüdapar var olmalı ki pkk nın önü kesil sin ermeni hdp pkk kürt çocuklarını kandırıp dağlara kaçırıp bu sapıklara veremesin hdp ve pkk dinsiz ermeni oluşumudur kürt düşmanı bir oluşumdur . hüda par ise gerçek öz kürt oluşumudur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı