Ortalığı karıştıran CHP-TİP iddiası! Peş peşe açıklamalar

Gazeteci Bahar Feyzan, Türkiye İşçi Partisi'ne CHP tarafından 30 milyon lira ödeme yapıldığını iddia etti. TİP'ten ortalığı karıştıran iddialara ilişkin yalanlama geldi. Canlı yayına bağlanan Feyzan iddialarının arkasında durdu.

GİRİŞ 15.08.2023 00:24 GÜNCELLEME 15.08.2023 00:25
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Bahar Feyzan, seçimlere HDP ile ittifak kurarak giren Türkiye İşçi Partisi'ne CHP tarafından 30 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

"CHP sadece vekilliği değil parasını da kaptırdı" diyen Feyzan, "TİP’in seçim sonrası sessizliği bir yana, seçimin öncesindeki söylemlerini, nedense CHP gibi davranmasını, muhalefet olarak sessizliğe bürünmesi dikkatimi çekmişken haberin içinden haber çıktı. TİP'e sermaye CHP Bank'tan gelmiş." dedi.



TİP'TEN AÇIKLAMA: DAVA AÇACAĞIZ

Gazeteci Bahar Feyzan'ın Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) genel seçimde CHP'den 30 milyon TL aldığı iddiasının ardından TİP, tazminat davası açacağını açıkladı.

ERKAN BAŞ'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş, katıldığı canlı yayında iddialara ilişkin açıklama yaptı.

"AÇIK BİR YALAN VAR ORTADA"

Feyzan'ın 30 milyon TL iddiasıyla ilgili Baş "Baktırmaya gerek duymadan yalan diye açıklama yaptık çünkü biliyoruz ki partimizin toplam seçim bütçesi bile 30 milyonu bulmamıştır. Biliyoruz ki diğer partileri değerlendirmek bana düşmez ama Türkiye siyasetinin en temiz partisi bu konuda. Dolayısıyla açık bir yalan var ortada."  dedi.

CANLI YAYINA BAĞLANDI CEVAP VERDİ: ÇOK GÜVENDİĞİM BİR KAYNAĞIM VAR

Baş'ın açıklaması üzerine tv100'e bağlanan Feyzan "Çok güvendiğim bir kaynağım var onunla konuştum, zaten bu sürecin içinde olan bir isim olduğu için bunu bu kadar emin bir tonda yazdım." dedi.

FEYZAN NE DEMİŞTİ?

Feyzan, kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında, "Türkiye ve dünyanın yüzde 99’unun işçi olduğunu savunan Erkan Baş; 'Varlık sebebimiz, eşit yurttaş olarak yaşayacağımız bir ülke ve dünya hayali için mücadele etmek' demişti. Fakat seçim yoluna CHP’den aldığı 30 milyon TL sermaye ile çıktı" cümlelerine yer vermişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    erkan baş denen şahsın gerçek kimliği sırbistan uyruklu adını değiştirmiş bir şahıstır
    Cevapla
  • Metin Güner 8 ay önce Şikayet Et
    Kominisler -Sosyalistler , Koninist- Sosyalist aydınlar (!!!) Gazateciler,Öğretim üyeleri Hepsi Şatafatı severler .. Onlara Gece hayatını ve Lük yaşamları için Hayatlarını devem etirmeleri için para lazım.. 1980 Öncesi Kominist ve Sosyalist olanların Hepsi Bir anda Kapitalist oluverdi.. Zaten Çoğu Kapitalisti...!!!! Halkçıyız diye Halkı sömürüyorlardı.. Bugünün Atatürkçüleri Gibi...
    Cevapla
  • Adnan 8 ay önce Şikayet Et
    Hadi 30 değil 20 olsun, buna da itirazın var mı sayın Baş. Parasız Tüm Ülke genelinde nasıl seçime girdin bari bunu açıkla bakalım.
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    erko erko tipe bak çay demle
    Cevapla
  • karamurat 8 ay önce Şikayet Et
    iş bankası derhal bu partinin tekelinden alınmalı ve sayıştay daha dikkatli denetlemeli ayrıca partılere yardım kseilmeli seçim için herkes kendi gücüyle girmeli ve seçimlerde para harcanmasın yeter bu milletin kaynaklarını tükettikleri
    Cevapla
  • Efeler Diyarı 8 ay önce Şikayet Et
    Ak Parti'nin bir ara konu ile ilgili olarak yasal çalışma yapılacağı belirtildi. Hatta REİS dile getirmişti. Noldu. Bir Bilen Var mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler