Bahçeli'den Can Atalay açıklaması: Adalet yerini buldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın Can Atalay kararı hakkında "Adalet yerini bulmuştur" dedi.

GİRİŞ 31.01.2024 15:34 GÜNCELLEME 31.01.2024 16:36
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle "adaletin yerini bulduğunu" ifade ederek, "Başkanlık kürsüsü önüne toplanan, sıra kapaklarına vuran, Meclisimizi yuhalayarak kendileriyle müsemma olan nefret ve şiddet gösterisine heveslenenler kınanmaya müstahak demokrasi cellatlarıdır." değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli, sosyal medya hesabından, Gezi Parkı davası kapsamında hüküm giyen Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve TBMM Genel Kurulunda Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Atalay hakkındaki yazısının okunması sırasında yaşananlara ilişkin paylaşım yaptı.

"ADALET YERİNİ BULDU"

Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini "adalet yerini bulmuştur" ifadeleriyle değerlendiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü, suçluyu koruma imtiyazı veya bir yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkı olamaz. Demokrasiye, milli huzur ve güvenliğimize darbeye tevessül eden Anayasa Mahkemesidir. Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa Mahkemesinin medya gücünü arkasına alarak ilerlettiği vesayetçi, art niyetli, peşin hükümlü, siyasi hüviyetli sakat ve sancılı tutumunu reddetmiş, Anayasa'nın 84'üncü maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde kesinleşmiş mahkeme kararının gereğini yapmıştır."

"TÜRKİYE'NİN ANARŞİYE VE SOKAK DİLİNE TESLİMİYETİ TAM BİR HAYAL"

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ı cesur, dirayetli ve tavizsiz yönetiminden dolayı tebrik eden Bahçeli, Gazi Meclisin saygınlığını muhafaza ve müdafaa gayreti nedeniyle de Bozdağ'a teşekkürlerini iletti.

Bahçeli, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Başkanlık kürsüsü önüne toplanan, sıra kapaklarına vuran, Meclisimizi yuhalayarak kendileriyle müsemma olan nefret ve şiddet gösterisine heveslenenler kınanmaya müstahak demokrasi cellatlarıdır. Millet iradesi demokrasi ve hukuk namusuna sahip çıkmıştır. Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesinin hitamında yeni bir Gezi provokasyonu telaffuz edenler gaflettedir. Sokağı ve kanunsuz direnişi adres gösterenler, dahası ülkemiz aleyhine her türlü pozisyonun alınmasından bahsedenler husumet figüranlarıdır. Hiç kimse bedeli ve sonuçları çok ağır olacak bir yanlışın faili olmamalıdır. Türkiye'nin anarşiye ve sokak diline teslimiyeti sadece ham bir hayaldir. Demokrasiye ve hukuka saygı herkesin, hepimizin temel sorumluluğudur. Şuur kaybının pençesinde bu sorumluluğun hilafına hareket edenleri ne tarih ne de millet affetmeyecektir."

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 60
  • KÖROĞLU 2 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun, Bahçeli... Terörün her yerde kafası ezilecek...
    Cevapla
  • Reco bababa 2 ay önce Şikayet Et
    31 martta sizde emekliden nasibimizi alacaksınız kaciş yok 2024 yılı emeklinin yılıolacak
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Mecliste pkk terör örgütünü destekleyen yardim yataklik yapan sirtini pkk dayayanlar belediye is makinesinle hendekler kazanlar var bu skandal degilde ney
    Cevapla
  • Ercan 2 ay önce Şikayet Et
    Onların efeligi kurtlar meydana inene kadar olur kaale bile almam meydan boş iken kuru sıkı atan çok olur sayın devlet bahçeli ellerinden öperim sonuna kadar yanındayız
    Cevapla
  • Ver tokadı 2 ay önce Şikayet Et
    Hay gurbanın olam koca çınar o soysuzlara seper cevaplar geliyor saygıdeğer insandan tam düşündüğüm ne vara sizden duyorum Rabbim senden Razı olsun inşALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak