CHP-DEM ortaklığı ifşa oldu! Altınok: Vatan üzerinden pazarlık yapanlara yazıklar olsun

Turgut Altınok, DEM Parti'nin toplantısındaki konuşmaların ardından ifşa olan CHP ve DEM'in Ankara ortaklığı hakkında "Makam mevkii için vatan üzerinde pazarlık yapanlara yazıklar olsun." dedi.

GİRİŞ 09.03.2024 01:33 GÜNCELLEME 09.03.2024 01:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok da Kadınlar Günü'nü kutladı. Altınok, basın mensuplarına yaptığı açıklamada kendisine yöneltilen DEM Parti sorusuna da sert bir yanıt verdi.

Altınok, DEM Parti'nin toplantısındaki konuşmaların ardından ifşa olan CHP ve DEM'in Ankara ortaklığı hakkında "Makam mevkii için vatan üzerinde pazarlık yapanlara yazıklar olsun." dedi.

'BAŞKENTTE DEM İŞ BİRLİĞİ ÜZÜCÜDÜR'

Altınok, bir gazetecinin, "DEM Parti Ankara'da 3 ilçede adaylarını çekti. CHP ile İstanbul'daki gibi bir ittifak söz konusu." ifadesi üzerine, bunun üzücü olduğunu belirterek, "Başkentte DEM iş birliği, Ankara adına, başkentimiz adına, devletimiz adına çok üzücüdür." dedi.

'MEVZU BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR'

Atatürk'ün, "Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır." ifadesini anımsatan Altınok, şunları söyledi:

"Belediye başkanlığı almak, bir kaç belediye almak, belediye meclis üyesi almak için böyle bir pazarlığı yapmak ülke, devlet, birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz adına çok vahimdir. Sadece 3 ilçe değil, Ankara'nın tamamında bir iş birliği gözüküyor. Üstelik bu adayların bir tanesi de sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın özellikle MHP'den transfer ettiği bir adaydır. Ankaralı bilir bunu. Yani şehitlerin kemikleri sızlıyor. Gazilerimizi üzüyorlar.

Türk, Kürt, Alevi, Sünni kardeştir. Bu vatan hepimizin, ayrım yapan vatan haini kalleştir. Bunlarla PKK'yı ayırt etmek lazım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı PKK'yla işbirliği yapmıştır, DEM ile işbirliği yapmıştır. Bu da ifşa olmuştur, yazıklar olsun. Yani makam, mevki için vatanı satanlara, vatan üzerinde pazarlık yapanlara yazıklar olsun. Söylenecek başka bir söz yok."

'CHP'NİN GELDİĞİ NOKTA MAALESEF ATATÜRK'ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATIYOR'

Milli mücadelenin merkezi Ankaralının bunu kabul etmeyeceğinin altını çizen Altınok, "CHP'li vatandaşlarımızın da, her vatanseverin, 'vatanım, milletim, ülkem, bayrağım' diyen hiç kimse bunu kabul edemez. Kişiler, belediyeler, belediye başkanları, partiler gider. Baki olan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin birliği, beraberliği, bütünlüğü ve kardeşliğimizdir. Şu CHP'nin geldiği nokta maalesef Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor. Olacak iş değil." dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Necdet 1 ay önce Şikayet Et
    Benim aklıma işbirliği denince TRT ye çıkarılanlar gizli görüşmeler geliyor.
    Cevapla
  • Fuatd 1 ay önce Şikayet Et
    Böyle giderse zaten ülkenin yapısı bozulabilir.Bu ülke de kimse aç kalmaz ama vatan giderse gerisini düşünün...
    Cevapla
  • Haluk 1 ay önce Şikayet Et
    Yahu kardeşim yeni bir şeymiş gibi bahsediyorsunuz adamlar bölücü örgüt sempatizanı veya militanı her neyse beraber zaten bu CHP ile inkar etmiyorlar ki
    Cevapla
  • vatan1 1 ay önce Şikayet Et
    artık chp nin ismi üstünden pkk ya paralar gidecek
    Cevapla
  • Vesselam 1 ay önce Şikayet Et
    Sen daha istiklal marşını doğru okuyamiyorsun milliyetçilik dersi veriyorsun
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mustafa sana da doğru söyleyene imada bulun diye mi buraya tayin ettiler. Altınok'un keçiören belediyeciliğini de biliriz. A takımı de sor, kanunla hukukla işi olmaz ülkcü mafyaları sever. Gerçi ağzına bakarsak sen de seversin.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Senin görevini buraya mı tayin ettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...