Mustafa Destici'den bayram mesajında Filistin vurgusu

BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, Filistin'de 21. yüzyılın en büyük faciasının yaşandığını belirterek, "Karşı karşıya kaldığımız durumun, tüm insanlık için bir vicdan muhasebesine vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici'den bayram mesajında Filistin vurgusu
Mustafa Destici'den bayram mesajında Filistin vurgusu
GİRİŞ 09.04.2024 15:19 GÜNCELLEME 09.04.2024 15:19

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayında, dünyada ve Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandığına işaret etti.

Bunlardan birinin de demokratik bir olgunlukla yürütülen ve tamamlanan yerel seçimler olduğunu aktaran Destici, seçim sonuçlarının hayırlar getirmesini diledi.

Filistin'de sivillere yönelik katliamın devam ettiğini, dünyanın gözleri önünde, 21. yüzyılın en büyük faciasının, soykırımın yaşandığını belirten Mustafa Destici, şunları kaydetti:

"Filistin'de süren cinayetlerin son bulmasını, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını ama en çok, karşı karşıya kaldığımız durumun, öncelikle İslam ülkeleri ve dünya Müslümanları olmak üzere, tüm insanlık için bir vicdan muhasebesine ve 'Yeni Dünya Düzeni' olarak adlandırılan sömürge ve vahşet düzeninin sorgulanmasına vesile olmasını diliyorum.

Dünyanın yakın ya da uzak çok sayıda noktasında, hastalıklar, savaşlar, göçler, açlık ve yoksulluğun korkunç örneklerini gördük. Karşılaştığımız her hadisede, en büyük mağduriyetleri, maalesef kadınlar ve çocuklar yaşadılar. Bir yanda küresel emperyalizmin hiç bitmeyen hırsı ve iştahının, dünyanın her köşesinde neden olduğu savaşlara, ölümlere, göçlere, açlığa, diğer tarafta, insan sevgisinden ve gerçeklikten kopmuş liderler ve devlet yöneticileri tarafından felakete sürüklenen, milyarlarca mazlumun çaresizliğine şahit oluyoruz."

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin