Baykal: Türkiye ekomik bunalımda

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''ekonomi politikalarının Türkiye'yi bir çıkmaza soktuğunu'' söyledi.

Baykal: Türkiye ekomik bunalımda
Baykal: Türkiye ekomik bunalımda
GİRİŞ 11.07.2009 06:04 GÜNCELLEME 11.07.2009 06:04

Balıkesir'deki temaslarının ardından Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesine gelen Deniz Baykal, Çanakkale il sınırında bekleyen bir konvoy tarafından karşılandı.

Davul zurna eşliğinde beldeye giriş yapan Baykal, belediye binası balkonunda halka hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'de kimsenin ''ali kıran baş kesen'' olmayacağını söyledi.

''Türkiye'de artık dürüstler, namuslular ve vatanseverler, Türkiye'nin hukukuna sahip çıkan insanlar, bu memlekette başı dik onurlu dolaşabilsin. Bu memlekette hırsızlar, yolsuzluk yapanlar, sırtını iktidara dayayanlar, ona buna haksızlık yapanlar, bu ülkede vatandaş olarak dolaşmasın. Onlardan hesap sorulsun'' diye konuşan Baykal, şunları kaydetti:

''Kadın, erkek, çoluk çocuk hep biraradayız. Kardeşçe, dostça birbirimize saygı göstererek, değer vererek, herkes özgür, kılığı kıyafetiyle anlayışıyla, yaşamıyla, davranışıyla, inancıyla, inancını taşıyış biçimiyle özgür. Kimse kimseye 'gözünün üstünde kaşın var' deme hakkına sahip değil. Ne kadar güzel, barış içinde bu beraberliğimiz. Şu bütünlüğünüz Türkiye'ye örnek olmalı.''

''Bugün izlenen ekonomi politikalarının Türkiye'yi bir çıkmaza soktuğunu'' savunan Baykal,  Türkiye'nin dünyada işsizlikte ikinci ülke durumunda olduğunu bildirdi.

Baykal, milyonlarca kişinin işsiz olduğunu ve insanların borçlarını ödeyemediklerini öne sürerek, ''Çekler senetler dönmüyor. Türkiye, büyük bir ekonomik bunalım altında. İşçi perişan, esnaf perişan, emekliye vermişler ayda 5 lira, habire 'bozdur bozdur harca' diyorlar. Yazık değil mi, günah değil mi? Bunların hakkını isteyince 'biz para mı basıyoruz kardeşim' diyorlar'' dedi.

Konuşmasının ardından, belediyede kendisine sunulan keçi peyniri ve buğday ekmeğinden yiyen Baykal, Altınoluk'a gitmek üzere beldeden ayrıldı.

(aa)

 

YORUMLAR 6
  • As Tarhan 16 yıl önce Şikayet Et
    .... Baykal Türkiye için susurluk kazası gibi birşeydir
    Cevapla
  • aslan aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    bunalımlı baykal. malesef sn bykıl bunalımda. iktidar a ortak olup nimetleri candaş ve yandaşlarına paylaştıramadığı için komple bunalıma girdiler. seçim paralarının hesabını veremeyince türkiye bunalımda oluyor. ama işbankasındaki kar payının hesabını sorsalar herhalde çığlık atar. o zaman dünya bunalımda türküsü çağırır.
    Cevapla
  • murat24 www.tarihmekani.blogspot.com 16 yıl önce Şikayet Et
    baykalı anlamıyorum. herşeye olumsuz yaklaşıyo.yıkıcı bi muhalefet nlayışı var.
    Cevapla
  • As Tarhan 16 yıl önce Şikayet Et
    ... Türkiye ekonomik bunalımda değilde sen herhalde psikolojik bunalımdasın
    Cevapla
  • unsal 16 yıl önce Şikayet Et
    Ali ULU kardesim. sen uzme tatli canini,bunlar daha baslangic,onlardan bir halt olmicani bu memleket gecte olsa anladi.AMA ANLADI ;-))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump komşu ülkeye desteğini ilan etti! 'Büyük başarılar kazanacaklar' deyip duyurdu
Erdoğan'dan Doğu Akdeniz uyarısı: Asla müsaade etmeyiz!