10 bin yıllık ayak izinin üzücü hikayesi

ABD’de keşfedilen 10 bin yıllık ayak izi kalıntılarının üzücü ve ilginç bir hikayesi olduğu ortaya çıktı.

10 bin yıllık ayak izinin üzücü hikayesi
10 bin yıllık ayak izinin üzücü hikayesi
GİRİŞ 21.10.2020 09:42 GÜNCELLEME 21.10.2020 09:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD’nin New Mexico şehrinde kurumuş bir gölde bulunan insan ayak izlerinin 10 bin yıllık olduğu ve dramatik bir hikayesi olduğu tespit edildi.

Ayak izlerinden anlaşılana göre genç veya ufak bir yetişkin (muhtemelen) kadın, genç bir çocuğu mamutların, dev tembel hayvanların ve kılıç dişli kedilerin ve artık nesli tükenmiş olan büyük gri kurtların sıkça kullandıkları bir yoldan yaklaşık bir buçuk kilometrelik bir mesafe boyunca taşıyor ve yanında çocuk olmadan geri dönüyor.

3 yaşındaki çocuğunu bırakmak zorunda kalmış

Otero gölünün kıyısındaki izlerin ara sıra daha küçük izler tarafından takip edilmesi, bu bakıcının 3 ya da daha küçük yaşta olduğu düşünülen çocuğu arada yere bıraktığını işaret ediyor.

İzlerde görülene göre çocuğu taşıyan kişi birkaç saat sonra bir dönüş yolcuğu yapıyor ancak izlerin şekillerine bakılırsa bu dönüş yolculuğu sırasında çocuk yanında bulunmuyor. Hepsine beraber bakıldığında zorlu bir yolcuğun hikayesi ortaya çıksa da, her bir iz ayrı bir detayı ortaya çıkartıyor: Yürüyüşün hızı, ayağın kaydığı bir yer, bir birikintiden kaçınmak için daha geniş atılmış bir adım gibi.

YORUMLAR 2
  • Çankırılı 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi senaryo.. Aslında o ayak izleri o devrin kraliçesi 18. Elisabeth'e ait 18. Elisabeth üstüne gelen kumadan çocuklarını korumak için uzak diyarlarda ki Jessica'ya emanet edip tekrar saraya geri dönmüştür Hikayenin sonuda o kadar acıklı deģil zira Elisabeth o kumayı 1 kaşık suda boğup yavrularını geri getirdi O mamut izi dediklerinizde köylülere ait camış ayak izleri Kalın sağlıcakla
    Cevapla
  • İlyo 3 yıl önce Şikayet Et
    Harikasin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık