Google'dan 10 milyar kat hızlı bilgisayar üretildi

Çinli bilim insanları, dünyanın en hızlı süper bilgisayarından yaklaşık 100 trilyon kat daha hızlı bir kuantum bilgisayarı ürettiğini ileri sürdü. Bu bilgisayarın Google'dan 10 milyar kat daha hızlı olduğu iddia edildi.

Google'dan 10 milyar kat hızlı bilgisayar üretildi
Google'dan 10 milyar kat hızlı bilgisayar üretildi
GİRİŞ 07.12.2020 09:38 GÜNCELLEME 07.12.2020 09:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Science dergisinde yayınlanan makaleye göre, araştırmacılar yaptıkları kuantum bilgisayarının standart bir simülasyon algoritması olan Gaus boson örneklemesi metodu ile 76 fotona kadar tespit edebildiğini belirtti. Bu hali hazırdaki süper bilgisayarlardan çok daha yüksek bir hız anlamına geliyor.

Bu iddia aynı zamanda Çinlilerin kuantum üstünlüğünü yakalaması anlamına geliyor.

Kuantum üstünlüğü ilk olarak Kaliforniya Teknik Üniversitesi (CalTech) profesörlerinden John Preskill tarafından kullanıma sokulan bir ifade. Kuantum üstünlüğü, bir kuantum bilgisayarının klasik bilgisayarların pratik anlamda çözemeyeceği bir problemi çözdüğü anda elde edilmiş oluyor

Daha önce Google Sycamore adını verdiği kuantum bilgisayarın dünyanın en hızlı süper bilgisayarının ancak 10 bin yılda çözebileceği bir problemi 200 saniyede çözdüğünü ileri sürerek Kuantum üstünlüğüne ulaştığını iddia etmişti.

Çinli araştırmacılar ise yeni prototiplerinin Google'ın kuantum bilgisayarından 10 milyar kere daha hızlı olduğunu ileri sürüyor.

 

KAYNAK: EURONEWS, HABER7
YORUMLAR 1
  • Vatandaş... 3 yıl önce Şikayet Et
    100 trilyonmu...10 milyarmı...demekki şu andakiler sümüklü böcek hızında....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi