WhatsApp sepetler uygulaması kullanımda

WhatsApp alışveriş deneyimini yükseltmek için yeni bir özelliği kullanıma sundu. Ticari işletmeler artık WhatsApp hesaplarından ürünlerini sergileyebilecek.

WhatsApp sepetler uygulaması kullanımda
WhatsApp sepetler uygulaması kullanımda
GİRİŞ 09.12.2020 09:45 GÜNCELLEME 09.12.2020 09:45

Facebook'un, sahibi olduğu WhatsApp ve Instagram gibi platformlarda yer alan alışveriş deneyimini daha iyi bir hale getirmek için güncellemelere hız kesmeden devam ediyor. 

WhatsApp, alışveriş deneyimini daha üst bir noktaya taşımak adına yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu. Hatırlatmak gerekirse toplamda 2 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan WhatsApp'ın Business kısmının kullanıcı sayısı ise 175 milyonu aştı.

WhatsApp için "Carts" isimli özelliği kullanıma sunan Facebook, bu özellik ile birlikte bir iş yerinden birden fazla ürün almak isteyen kullanıcıların işini kolaylaştırmayı hedefliyor. Carts özelliği temelde bir alışveriş sepeti gibi çalışıyor. Bu özellik sayesinde satın almak istediğiniz ürünleri sepetinize ekleyebileceksiniz.

WhatsApp bloğunda sepetler özelliği için, "Bugünden itibaren WhatsApp’ta sepetler özelliğini sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Sepetler; yerel restoranlar veya giyim mağazaları gibi genellikle aynı anda birden çok ürün satan işletmelere mesaj gönderirken kullanılabilecek ideal bir özellik. Sepetler sayesinde kullanıcılar, kataloglara göz atıp birden çok ürün seçebiliyor ve siparişlerini işletmeye tek bir mesaj olarak gönderebiliyorlar. Böylece işletmelerin siparişlerle ilgili soruları takip etmeleri, müşterilerden gelen istekleri yönetmeleri ve satışları sonuçlandırmaları kolaylaşıyor" açıklaması yer alıyor.

Paylaşılan bilgilere göre WhatsApp'ın "Carts" özelliği bugünden itibaren tüm kullanıcılar için aktif olarak sunulacak. WhatsApp'ın e-ticaret potansiyelini tam anlamıyla kullanmak isteyen Facebook, geçtiğimiz aylarda da WhatsApp için QR kodları, özel bir alışveriş düğmesi ve katalog bağlantılarını sohbetlerde paylaşma gibi özellikler de sunmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li siyasetçi İsrail'e tepki gösteren kadına saldırdı
Brezilya'da sel: Porto Alegre Havalimanı sular altında kaldı