ABD'den çılgın Mars planı

ABD Başkanı Donald Trump, ulusal uzay politikası kapsamında, özel sektör ve uluslararası ortaklarla Mars'a gidiş hazırlıkları için Artemis programı kapsamında kalıcı olarak Ay'a dönüş planı yaptığını açıkladı.

ABD'den çılgın Mars planı
ABD'den çılgın Mars planı
GİRİŞ 11.12.2020 20:55 GÜNCELLEME 11.12.2020 20:55
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, ABD Ulusal Uzay Politika Belgesi'ni yayımladı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Trump, ülkesinin uzaydaki menfaatlerini ileri taşımak üzere yönetimine ABD'nin "rakipsiz öncü potansiyeli nin" önünü açma talimatı verdiğine dikkati çekti. 

 

ABD'nin uzaya astronot gönderme kabiliyetini modernize ettiğini belirten Trump, "Artemis programımız kapsamında, ABD, Ay'a bu sefer kalmak üzere dönmek ve ABD'nin bir sonraki macerası olan Mars'a büyük zıplayış için hazırlık yapmak üzere özel sektör ve uluslararası arası ortaklarla çalışıyor." ifadelerini kullandı. 

Trump, ulusal uzay politikasının ABD Ulusal Güvenlik Belgesi'ne de uyum sağlayacak şekilde uzaydaki menfaatlerine yönelik muhtemel saldırılara karşı koymanın yollarını da çizdiğini belirtti. 

 

 

ABD lideri, "Bu politika kapsamında, ABD uzaydaki menfaatlerimizi ileri taşıyacak ve insanoğlunun Ay, Mars ve ötelerinde kalıcı olarak kalacağı bu yeni döneme liderlik edecektir." dedi. 

 ABD geçen yıl Uzay Kuvvetleri Komutanlığını kurmuştu. Söz konusu komutanlığın başta Çin ve Rusya'nın uzaydaki girişimlerine karşı kurulduğu ifade edilmişti. 

Çin de geçen hafta Ay'ın karanlık yüzüne Chang'e 4 adlı robotik mekiğini parça toplamak üzere gönderdiğini duyurmuştu. 

YORUMLAR 17
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki marsta sömürülecek kaya, toprak veya bir maden kokusu aldı bu sömürgeci katiller. Dünyada sömürüp , emilecek kan bitince şimdi uzayda, marsta arıyorlar.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Saddam'ın , Qaddafi'nin petrolü, Afrika'nın Belleş madenlerini Sömür, Dünyanın en iyi bilim adamlarını dolar denen kağıt parçaları ile transfer et, çalıştır, Haram helal bakma... Gidersin... Anca gidersin.
    Cevapla
  • mehmet emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Dunyayi halletdiniz,icine etdiniz simdi de oralari mi kaldi?
    Cevapla
  • Coskun 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzay istasyonunda bir yıldan fazla kalan astronot var. Uzaya nasıl gidilmişse Ay ada gidilebilir. Bunlar ucuz değil. Birde yeni uzaya gitme projeleri daha olgunlaşmadı. Yeni roketler deneniyor.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    yerin 400 km üstünde olmakla 400 bin km ötede olmak aynı şey mi? Birinde atmosfer içindesin radyasyon yok, diğerinde direk radyasyona maruzsun.
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    israilide alıp marsa göç etsinlerde dünyaya huzur gelsin.
    Cevapla
  • Habib 3 yıl önce Şikayet Et
    Bisdeki CHP ne olacak?
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Şahane bir yorum tebrikler!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor