Uzaylılar Dünya’daki yaşamı sona erdirebilir

Fizikçi Mark Buchanan, uzaylı araştırmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Buchanan, uzaylılarla temas kurmanın insanlığın sonunu getirebileceğini öne sürdü.

Uzaylılar Dünya’daki yaşamı sona erdirebilir
Uzaylılar Dünya’daki yaşamı sona erdirebilir
GİRİŞ 15.06.2021 12:53 GÜNCELLEME 15.06.2021 12:53

Dünya dışı yaşam yıllardır bilim insanları tarafından merak ediliyor. Uzaya gönderilen bazı araçlar ise yaşam olup olmadığını öğrenmek için gezegenleri inceliyor.

ABD'nin tanınmış bilim yazarlarından ve fizikçilerinden Mark Buchanan, uzaylılarla iletişim kurma çabalarının tehlikeli olabileceğini savunuyor.

Uzaylı otopsisi fotoğrafı NFT ile milyon dolara satışa sunulduUzaylı otopsisi fotoğrafı NFT ile milyon dolara satışa sunuldu

DÜNYA'DAKİ YAŞAM SONA EREBİLİR

Bazı gök bilimcilerin, uzaylı arayışına girmesini doğru bulmadığını belirten Buchanan, bu arayışın Dünya'daki yaşamı sona erdirebileceğini söylüyor.

Ünlü fizikçi, Nisan 2020'de Pentagon'un yayınladığı UFO görüntülerine değindi.  Buchanan'ın referans verdiği bir grup gök bilimciye göre, eğer bunlar uzaylıysa barış için geldikleri söylenemez.

Buchanan, "Uzaylı uygarlıkların bizimle temas kurduğuna dair herhangi bir kanıtımız olmadığı için aslında minnettar olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Dünya'nın nispeten genç olduğunu vurgulayan Buchanan, insanların Samanyolu'ndan milyonlarca yıl daha yaşlı galaksilerde veya gezegenlerde yaşayan uygarlıklar karşısında "ilkel" kalacağını öne sürüyor.

Bu görüşe katılmayan bazı bilim insanları ise, Dünya dışı uygarlıklarla temasa geçmenin, uzaylı teknolojisinin kullanımı yoluyla insanlığa fayda sağlayacağına ve bunun da Dünya'nın ömrünü uzatacağına inanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?