Snapchat'in yeni uygulaması çevrenizdeki hayaletleri gösteriyor

Snapchat bugün uygulama içerisine Artırılmış Gerçeklik (AR) tabanlı 'Ghost Phone' adlı yeni bir oyun ekledi.

Snapchat'in yeni uygulaması çevrenizdeki hayaletleri gösteriyor
Snapchat'in yeni uygulaması çevrenizdeki hayaletleri gösteriyor
GİRİŞ 28.07.2022 17:22 GÜNCELLEME 28.07.2022 17:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Snapchat, oyuncuların terk edilmiş bir telefonun sırlarını keşfetmelerine ve çevrelerindeki doğaüstü varlıkları avlamalarına izin veren AR tabanlı yeni bir uygulama içi oyun yayınladı.

Oyunu başlatmak için kullanıcıların Lens Gezgini'ni üzerinden Ghost Phone adlı Lens'i açması yeterli oluyor. Ayrıca Chat'te Roket simgesine dokunarak da Ghost Phone adlı oyuna ulaşabilirsiniz.

Oyuncular, metin mesajları ve verilerdeki ipuçlarından yararlanarak AR hayaletlerini avlamaya çalışıyor. Oyundaki görevleri tamamlamak için biraz hareket etmeniz gerekiyor ancak Pokémon Go seviyesinde bir çaba gerektirmiyor.

Ghost Phone oyununda görevleri tamamlamak çok uzun sürüyor. Bu nedenle oyundan çıkış yaparsanız tüm verileriniz kaydediliyor. Böylece daha sonra kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Şirket, oyunun Lens Studio ve web öncelikli oyun motoru PlayCanvas kullanılarak oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca hayaletleri ve oyun içi diğer nesneleri kullanıcının etrafına yerleştirmek için Snap'in World Mesh teknolojisi de kullanıldı.

Snap, daha önce birkaç Bitmoji tarzı oyun çıkardı ancak bu şirketin ilk AR tabanlı oyunları arasında yer alıyor. Geçen ay, sosyal medya firması AR tabanlı dans oyunu geliştirmek için oyun stüdyosu HiDef ile iş birliğine gitmişti.

SNAPCHAT 347 MİLYON AKTİF KULLANICIYA SAHİP

Şirketin geçen hafta yayınlanan 2022 ikinci çeyrek mali raporuna göre SnapChat'de aktif kullanıcı sayısı 347 milyona ulaştı. Şirket ayrıca bu yıl %18 büyüme kaydetti. Ancak buna rağmen yüzde 13 gelir artışı bir önceki yıla göre düştü. Bu nedenle şirket CEO'su Evan Spiegel "Mevcut olumsuz rüzgarlardan bağımsız olarak elde ettiğimiz sonuçlardan memnun değiliz" demişti.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde gerek yok zaten nerde seytan deli manyak cin hayalet var ise sokak da canli geziyor bir sacmalik yapmislar insanlar gercek saniyor biz zaten canli canli sokak da gøruyoruz bunlari bak ibo bile seytan buyu cinler ile ograsiyorlar ailecek artik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!