Spam'a son! Firefox tek kullanımlık e-posta ve sanal telefon numarası verecek

Mozilla Vakfı tarafından sunulan Firefox Relay servisi artık tek kullanımlık e-posta adresinin yanında sanal telefon numarası da verecek.

Spam'a son! Firefox tek kullanımlık e-posta ve sanal telefon numarası verecek
Spam'a son! Firefox tek kullanımlık e-posta ve sanal telefon numarası verecek
GİRİŞ 14.10.2022 10:08 GÜNCELLEME 14.10.2022 10:08

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından olan Firefox'un üreticisi Mozilla Vakfı, uzun bir süredir test ettiği Firefox Relay hizmetini genişletiyor.

Gerçek e-posta adresinizi gizlemek için tasarlanan Firefox Relay, yakında sanal telefon numarası da vermeye başlayacak.

Bir blog yazısında Mozilla ürün müdürü Tony Amaral-Cinotto, gelecekte spam ileti göndereceğinden şüphelendiğiniz veya bilgilerinizi paylaşmak istemediğiniz siteler için Firefox Relay hizmetinin kullanılabileceğini söyledi.

Firefox Relay, sanal telefon numarası ile gelecekte istenmeyen telefon aramalarını veya SMS'leri engellemeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Mozilla'nın blog gönderisinde hizmeti tanıtırken kullanıcılara "Numaranı hiç düşünmeden kaç kez paylaştın?" sorusu yöneltilerek, "Kaydolduğunuzda ve hizmet şartlarını kabul ettiğinizde, telefon numaranız gibi kişisel bilgilerinizi bu şirketlerle ve tüm üçüncü taraf ortaklarıyla paylaşmayı da kabul etmiş olursunuz" ifadelerine yer veriliyor. Ayrıca sanal numara ile veri ihlalleri ve spam arayanlar listesine girme olasılığının ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Firefox'ın telefon maskeleme hizmeti aylık 4,99 dolardan satılacak. Eğer yıllık ödeme yapılırsa da bu ücret 3,99 dolara düşüyor. Ayrıca sanal telefon numarasında ayda 50 dakika gelen arama ve 75 metin mesajı sınırı bulunuyor.

Öte yandan Firefox Relay ile sınırsız e-posta oluşturmak mümkün. Ancak kullanıcılara yalnızca bir adet sanal telefon numarası veriliyor ve bu numara üye olunduktan sonra bir daha değiştirilemiyor. Mozilla sanal telefon numarası hizmetinin gelecekte daha da geliştirileceğini belirtti.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti