Tesla, veri sızıntısına engel olamadı: Gizlenen hatalar ortaya çıktı!

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Autopilot teknolojisiyle ilgili 2.400 siber olayın raporlara dahil edildiği belirtildi. Tesla, veri sızıntısından sorumlu eski çalışanına dava açacağını söyledi.

Tesla, veri sızıntısına engel olamadı: Gizlenen hatalar ortaya çıktı!
Tesla, veri sızıntısına engel olamadı: Gizlenen hatalar ortaya çıktı!
GİRİŞ 28.05.2023 16:41 GÜNCELLEME 28.05.2023 16:58

Tesla'nın 2015-2022 yılları arasında Autopilot özellikleriyle ilgili binlerce şikayet ve kaza raporu aldığı ve bunları gizli tutmaya çalıştığı belirtildi.

Alman Handelsblatt gazetesine göre "ismi açıklanmayan bir itirafçı" tarafından sızdırılan Tesla'nın dahili verileri, otomobil üreticisinin daha önce düşünülenden çok daha fazla teknik sorunla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Şikayetlerin 2015 yılına kadar uzandığı ve en sonuncusunun Mart 2022 tarihli olduğu bildiriliyor.

KENDİ KENDİNE HIZLANMA VE FRENLEME SORUNLARI ORTAYA ÇIKTI

Dosyaların 1.000'den fazla çarpışma raporu ve sürücülerin Tesla'nın sürücü destek programı ile ilgili güvenlik endişelerini dile getirdikleri 3.000 olaydan oluşan bir tablo içerdiği iddia ediliyor. İstem dışı acil frenleme ile ilgili 139 ve yanlış çarpışma uyarılarından kaynaklanan hayali durmalarla ilgili 383 şikayet var.

Diğer 2.400 rapor kendi kendine hızlanma sorunlarıyla ilgiliyken, 1.500 vaka frenleme sorunlarına odaklanıyor. İşaretlenen vakaların çoğunun ABD'deki araç sahiplerinden geldiği, ancak bazılarının Avrupa ve Asya'dan kaynaklandığı bildirildi.

Handelsblatt'ın genel yayın yönetmeni Sebastian Matthes kamuya açık bir mektupla, Alman yayın kuruluşundaki 12 kişinin dosyaları altı ay boyunca analiz ettiğini ve değerlendirdiğini açıkladı.

TESLA İÇİN KARA BİR TABLO 

Matthes, Tesla'nın Handelsblatt gazetecileri tarafından kendilerine gönderilen bir dizi soruyu yanıtlamayı reddettiğini açıklamanın yanı sıra "Veriler, daha önce bilinenden çok daha büyük teknolojik sorunları olan bir elektrikli otomobil öncüsünün resmini çiziyor." ifadelerinde bulundu.

Buna karşılık Tesla, "Tesla'nın gizli bilgilerinin ve çalışanların kişisel verilerinin çalınması" nedeniyle eski çalışanı hakkında yasal işlem başlatacağını söyledi. Elektrikli otomobil üreticisine göre, sözde Tesla Dosyaları, "Tesla'nın ifşa etmeme anlaşmaları ve politikaları, veri yönetimi politikaları ve uygulamaları ile AB ve Alman yasaları ihlal edilerek" gazete ile paylaşıldı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek