Çin'in ilk yerli yolcu uçağı ilk uçuşunu yaptı

Çin'in ilk yerli yolcu uçağı C919, ilk uçuşunu Shanghai-Pekin arasında gerçekleştirdi. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, projeyi Çin'in en yenilikçi başarılarından biri olarak nitelendirmişti.

Çin'in ilk yerli yolcu uçağı ilk uçuşunu yaptı
Çin'in ilk yerli yolcu uçağı ilk uçuşunu yaptı
GİRİŞ 28.05.2023 16:40 GÜNCELLEME 28.05.2023 16:44

Çin'in ilk yerli C919 yolcu uçağı bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Pazar günü erken saatlerde Shanghai'dan kalkan 164 koltuklu uçak, 130 yolcu ile birlikte yaklaşık 3 saatlik bir uçuşun ardından Pekin'e başarılı bir iniş yaptı.

Çin Ticari Havacılık Kurumu'ndan (COMAC) yapılan açıklamada, Airbus ve Boeing gibi Batı yapımı tek koridorlu jetlerin üstünlüğünü kırmak amacıyla yapılan uçaktan 5 sene içinde yılda 150 adet üretim planlandığı ve şimdiden 1.200'den fazla sipariş alındığı belirtildi.

Yolcu uçağının motor ve elektronik sistemleri Batı parçalarından oluşurken birkaç yıl önce C919 uçağının maketinin kokpitine oturan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, projeyi Çin'in en yenilikçi başarılarından biri olarak nitelendirmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz
Hatayspor'dan Halil Umut Meler ve TFF'ye isyan!