Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: 'Gurur duy Türkiye, çok az kaldı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı. Gurur duy Türkiye." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: 'Gurur duy Türkiye, çok az kaldı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: 'Gurur duy Türkiye, çok az kaldı'
GİRİŞ 11.01.2024 09:41 GÜNCELLEME 11.01.2024 09:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Erdoğan, sosyal medya hesabından Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacak Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Albay Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı videoyu paylaşarak, "Milli Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı. Gurur Duy Türkiye." mesajına yer verdi.

"2 YILDIR HAZIRLIK YAPIYORUM"

Videoda, Türkiye Uzay Ajansı'na astronot başvurusunda bulunmak için gelen Zeynep adlı küçük kız ile video konferans ile tanışan Albay Gezeravcı arasındaki diyaloglar dikkati çekiyor. Küçük kızın kendisi hakkındaki sorularını yanıtlayan Gezeravcı, "Jet pilotuyum. 22 yıldır uçuyorum. 100'ün üstünde testi geçtim şu an her şey yolunda görünüyor. İki yıldır hazırlık yapıyoruz, başaracağıma inanıyorum." ifadelerini kullanıyor.

GEZERAVCI 17 OCAK'TA HAREKET EDECEK

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) hareket edecek.

Gezeravcı, 14 gün boyunca kalacağı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bilimsel çalışmalar için uzay ortamında bazı deneyler yapacak.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • esnaf 3 ay önce Şikayet Et
    çok büyük hayal kırıklıkları var başkanım en başıda geçim sıkıntısı çekenner üzülerek söylüyom sandığa gitmeyen çok ama çok olacak
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Başkasının uçağına binip yurt dışına giden birisinin yurt dışına çıktım diye hava atması gibi birşey bu bence. Tamam güzel birşey , keşke kendi roketimizle, kendi uzay aracımızla gitseydik.... Parasını ver uzaya yolla...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama