Karıncalar da intihar eylemi yapıyormuş!

İlginç özellikleriyle insanları şaşırtan karıncaların yuvalarını korumak için "intihar eylemi"ne başvurabildikleri ortaya çıktı.

Karıncalar da intihar eylemi yapıyormuş!
Karıncalar da intihar eylemi yapıyormuş!
GİRİŞ 15.07.2010 04:32 GÜNCELLEME 15.07.2010 04:32

İtalyan haber ajansı Ansa'da yer alan habere göre, "Adventures Among Ants" adlı kitabında bir işçi karıncanın "istilacı" bir karıncayı durdurmak için nasıl kendini öldürdüğünü anlatan etolog Mark Moffett, bu şaşırtıcı olaya Borneo'da şahitlik etti.

Silindir karıncaların yuva yaptığı bir ağacın altına bir parça bal koyan Moffett, hazırladığı tuzağın etkisi altında kalan değişik türde karıncaların yuvaya gelişini gözlemledi.

Moffet, bu sırada, silindir karıncalardan birinin yabancı bir karıncayı durdurmak için yaptığı eyleme de şahit oldu.

Kitaba göre, yabancı karıncanın tam onu geçmeye çalıştığı sırada kendini parçalayan silindir karınca, bu şekilde sarımsı bir toksik madde salarak düşmanını anında öldürmeyi başardı.

Görünüşe bakılırsa, küçük cüsselerine karşın büyük işler yapan karıncalar insanları şaşırtmaya devam edecek.

AA

YORUMLAR 3
  • mehmet tokat 15 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞLAR HABER ASILSIZ DEĞİL, ARI DA SOKUNCA ÖLÜYOR. ama eylem değil bu, intihar eylemi değli. düşmanı öldürmek için kendini feda ediyor. HAYVANLARDAKİ FEDAKARLIK OLAYINI KALKIP İNTİHAR EYLEMİ OLARAK GÖSTERMEK TAM BİR FİTNEDİR. burda italyan şahıs tamamen saptırmış. Allahın verdiği fedakarlık ilhamını alıp intihar eylemi olarak göstererek olayı saptırmış.
    Cevapla
  • salih1159 15 yıl önce Şikayet Et
    Sallamış yaa. Yaşayan canlıların tamamı yüce Allah tarafından bir şekilde proğramlanmıştır.bütün canlıların bir görevi vardır doğar ürer ve ölür ve tabiatın dengesini korur.şimdi karıncanın bu intihar meselesi inadına saçmalık dine de aykırı bilimede intihar olayı zaten başlı başına büyük günahlardan dır ve Allah böyle bir şeyi asla proğramlamaz insanlara gelince şeytana uydukları için intihar ederler hayvanlar için şeytan olmadığına göre.. nerden çıkarırsınız bu saçma haberleri bunlar şeytani haberlerdir derim.
    Cevapla
  • yucedigital 15 yıl önce Şikayet Et
    Asılsız Haber. Karıncalar Allahı zikreden ve durmadan çalışıp çaba gösteren küçük varlıklardan bazılarıdır, kendi aile şereflerini korumak pahasına ölüyorlarsa bu hayvanlar, bunun adına intihar demek bu hayvanlara hakaret olur.Süleyman a.s ile karınca hikayesine bakmak ta fayda var sanırım...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Kupası'nın en iyi 50 futbolcusu! İlk 10'da büyük sürpriz
Son dakika haberi: İsrail basını korkunç gelişmeyi duyurdu: Planlar onaylandı...