Batarya sorununa yeni çözüm

Günümüz mobil cihazlarının bir numaralı sorununa bilim adamlarının çözüm arayışı sürüyor.

Batarya sorununa yeni çözüm
Batarya sorununa yeni çözüm
GİRİŞ 17.08.2014 13:44 GÜNCELLEME 18.08.2014 17:41

Samsung'un üst seviye telefonu Galaxy S5 kalp atış hızımıza kadar birçok şeyi gösterebiliyor. Ya da Apple'ın son telefonu iPhone 5s güvenlik konusunda parmak izimizi kullanabiliyor. Peki ya pil ömürleri? Buraya kadar her şey güzel ancak konu pil ömrüne gelince akıllı telefonların birçoğu 1 günü bile zor çıkarabiliyor.

Hal böyle olunca bu teknolojide birçok şirketin AR-GE departmanı bu soruna çözüm üretebilmek için çalışıyor. Görünüşe göre geçtiğimiz günlerde bu konuda bazı ümit verici çözümler geliştirildi. Londra'nın Queen Mary Üniversitesi'nden ve Nokia'dan bazı araştırmacılar, sadece ses dalgaları ile şarj olabilen akıllı telefon prototipigeliştirdiler.

Belirtilene göre araştırmanın temeli QMUL'den Dr. Joe Briscoe ve Dr. Steve Dunn'ın yüksek tempoda çalan rock ve pop şarkılarının güneş panellerinin çalışma performansını arttırdığını bulmalarıyla atılmış.

Çevremizde genelde yüksek seslere maruz kaldığımız düşünüldüğünde bu çözümün hayata geçirildiğinde çok işe yarayacağını kolaylıkla söyleyebiliriz. Bu projenin ne zaman gerçek hayatta kullanılmaya başlayacağı ise henüz belirtilmedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...