Dağları süsleyen dağ keçileri engebeli arazide drone ile görüntülendi

Bayburt'ta, nesli tükenme tehlikesi altında olan, avlanması yasak ve koruma altındaki dağ keçileri görüldü.

Dağları süsleyen dağ keçileri engebeli arazide drone ile görüntülendi
Dağları süsleyen dağ keçileri engebeli arazide drone ile görüntülendi
GİRİŞ 13.04.2024 16:04 GÜNCELLEME 13.04.2024 16:04

Yüksek rakımlı tepelerde dolaşan ve doğanın uzman tırmanıcıları olarak bilinen bu keçiler, temiz havası ve dik yamaçlarıyla ünlü Yoncalı köyü yakınlarında bir vatandaş tarafından drone ile görüntülendi.

Drone ile keçilerin izini süren vatandaşın çektiği görüntülerde, karla kaplı ve engebeli arazide keçilerin rahatlıkla ilerlediği izlenirken, keçilerin yiyecek arayışında oldukları tahmin ediliyor. Ancak, bu keçilerin avlanması yasaklanmış durumda ve avcılar tarafından avlanmaları halinde ciddi idari para cezalarıyla karşılaşacakları Bayburt Valiliği tarafından duyuruldu.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan dağ keçilerinin Bayburt'ta takip altında tutulacağı vurgulandı. Ayrıca, doğal yaşamın dengesi için keçilerle birlikte diğer yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakılacağı da Bayburt Valiliği tarafından belirtildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar