'Altın yumurtlayan tavuk' Manisa'da gerçek oldu!

İsa Deveci Amerika'dan getirdiği Amerikan ırkı Araucanas tavuklarıyla evinin bahçesinde mavi yumurtalar yetiştiriyor. Yumurtaların tanesi 50 TL'den satılıyor.

'Altın yumurtlayan tavuk' Manisa'da gerçek oldu!
'Altın yumurtlayan tavuk' Manisa'da gerçek oldu!
GİRİŞ 26.03.2021 16:19 GÜNCELLEME 26.03.2021 16:45
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Manisa'da yaşayan 30 yaşındaki İsa Deveci evinin bahçesinde Amerika'dan getirdiği Amerikan ırkı tavuklarından yeiştirdiği mavi yumurtaların tanesini 50 liraya satıyor. Ayda 1000 adet yumurta üreten Deveci talebe yetişemediği için kapasitesini arttıracak çiftlik kurma çalışmalarına başladı. 'Altın yumurtlayan tavuk' sözü de böylece gerçek olmuş oldu.

Balıkesirli iki kuzen maliyeti yüzünden üretmeye başladıkları 'ok' ile dünyaya ihracat yapıyor!

Yurtiçine 50 lira yurtdışına 10 dolar

Manisa Şehzadeler ilçesi Sancaklı İğdecik Mahallesinde yaşayan İsa Deveci, 4 yıl önce hobi olarak tavuk beslemeye başladı. Bir arkadaşının aracılığı ile Amerika'dan mavi yumurta yumurtlayan 40 adet Araucanas cinsi tavuk yumurtası getirten Deveci, bu yumurtalardan kuluçka yöntemiyle tavuk ve horoz yetiştirdi. 60’a yakın tavuğa sahip olan Deveci, evinin bahçesinde kurduğu kümeste ayda bin adet mavi renkte yumurta elde etti. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen mavi yumurtaların tanesini yurt içinde 50 liradan, yurt dışına ise 10 dolardan satan Deveci, gelen taleplere yetişemediğini söyledi.



Hobi olarak başladı

Deveci, "Tavuk yetiştirmeye hobi olarak başladım. Daha önce sadece ailem için yumurta yetiştiriyordum. Tavuk ve yumurta işinin içine girdikçe yeni şeyler keşfettim. Bir arkadaşımın aracılığıyla Amerika'dan mavi yumurta yumurtlayan Araucanas cinsi tavuk yumurtası getirttim. Getirdiğim yumurtalardan kuluçka yöntemiyle civciv üretmeye başladım. Amerikan ırkı tavuklarım mavi yumurta yumurtluyor. Sağlık yönünden birçok faydası bulunan mavi yumurtalara bir anda talep patlaması yaşandı. Türkiye’de tanesini 50 liradan, dış ülkelere 10 dolardan veriyorum. Bu işe başlayalı yaklaşık 4 sene oldu. Şu an 60’a yakın tavuğum var. Kümesimin kapasitesi sınırlı olduğu için çevremdeki birçok kişiye de satış yaparak, ön ayak oldum. Ayda bine yakın yumurta elde ediyorum. Çiftlik kurma aşamasındayım. Tüm Türkiye’ye bunu yaymayı düşünüyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 46
  • ömer aktoğ 3 yıl önce Şikayet Et
    ben 5 tl den satıyorum beee... abartmayın ... maksimum benim gördüğüm fiyat 10 tl'dir
    Cevapla
  • BORA 3 yıl önce Şikayet Et
    yalan bende var 2 tl alan yok
    Cevapla
  • yorgun ve öfkeli 3 yıl önce Şikayet Et
    tavuk amarikan, yumurta mavi, tanesi 50 tl, ayda 1000 adet üretiyor, yetişemiyor, çok faydalı he birde hobi olarak başlamış!!! hikaye 10 numara 5 yıldız. ne hikmetse artık hikaye gerçek olmuş, altım yumurtlayan tavuk.
    Cevapla
  • Malatya 3 yıl önce Şikayet Et
    Söylediği doğru olsa, kimse çıkıp böyle herkese duyurmaz
    Cevapla
  • reklam 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam reklam yapıyor. Reklemın iyisi kötüsü olmaz.
    Cevapla
  • basar 3 yıl önce Şikayet Et
    50 tl ye 1 kğ koyun eti alır kebap yaparım yapıyoruzda . Mesele 50 değil elbet edeceği ya 3. tür ya 5 tl. geriye kalanda 45 tl zenginlik farkı. yoksa yumurta aynı yumurta. ben böyle anlayışısa tükürem vay be....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!