Aşı oldu, başına talih kuşu kondu! ABD'li kadın aşı sayesinde 2 milyon dolar kazandı

Dünya koronavirüsle mücadelede aşılamayı teşvik etmek için farklı yöntemler uyguluyor.ABD'de Michigan eyaletinin düzenlediği ve en az bir doz koronavirüs aşısı yaptırmış tüm eyalet sakinlerine açık çekilişe katılan kadın milyoner oldu.

Aşı oldu, başına talih kuşu kondu! ABD'li kadın aşı sayesinde 2 milyon dolar kazandı
Aşı oldu, başına talih kuşu kondu! ABD'li kadın aşı sayesinde 2 milyon dolar kazandı
GİRİŞ 26.08.2021 11:26 GÜNCELLEME 26.08.2021 12:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya koronavirüsle savaşta en etkili silah olan aşılamayı teşvik için farklı farklı yöntemler uyguluyor. ABD'de Michigan eyaleti de "Kazanmak İçin Aşılanın Çekilişi" düzenledi. Çekilişi kazanan kadın, paranın "tüm hayallerini gerçekleştirmesini" sağlayacağını söyledi.

Tüp mide ameliyatı sonu oldu! Doktorun teklifi pes dedirttiTüp mide ameliyatı sonu oldu! Doktorun teklifi pes dedirtti


2 MİLYON DOLAR KAZANDI

Halkı Kovid aşıları hakkında eğitmek ve aşı tereddüdüyle mücadele amacıyla ocakta kurulan Michigan'ı Koruyun Komisyonu, büyük ödülü Duval'ın kazandığını duyurdu. Komisyon ayrıca, bazı gençleri de üniversite bursuyla ödüllendirdi. Michigan'ın Bloomfield kasabasından Christine Duval, pazartesi günü Kazanmak İçin Aşılanın Çekilişinde 2 milyon dolar (yaklaşık 16 milyon 800 bin TL) kazandı.

NİSANDA AŞI OLMUŞTU

Eşi ve üç çocuğuyla 13 yıldır Michigan'da yaşayan Duval, nisanda aşı olmuştu. Duval, çekilişi kazanması üzerine parayı çocuklarının üniversite eğitiminin karşılanması ve evinin yenilenmesinde kullanacağını ve ödülün "tüm hayallerini gerçekleştirmesini sağlayacağını" ifade etti. Ayrıca, ödülün bir kısmını akıl sağlığı hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla bağışlamayı planladığını da sözlerine ekledi.

AKIL SAĞLIĞI HİZMETLERİNİ İYİLEŞTİRMEDE KULLANILACAK

"Gerçekten şanslıyız ve ihtiyacı olanlara yardımda bulunmak istiyoruz. Salgın herkes için zordu. Pozitif akıl sağlığını teşvik eden hizmetler sunma ihtiyacının şu an her zamankinden daha önemli olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple, büyük ödülümüzün bir kısmını topluluğumuzdaki akıl sağlığı hizmetlerini iyileştirmek için bağışlayacağız. Bu benim çok önemli bir amaç." Michigan'da daha fazla kişiyi Kovid-19'a karşı aşılanmaya teşvik etmek için düzenlenen piyango tarzı çekiliş, toplam 5 milyon dolar civarında (yaklaşık 42 milyon TL) nakit ve burs ödülü içeriyordu. Bu meblağ, eyalete verilen federal koronavirüs yardımı parasının bir kısmıyla karşılandı.

AŞIYA TEŞVİK AMAÇLANDI

En az bir doz koronavirüs aşısı olan yetişkin Michigan sakinleri, 2 milyon dolar ya da 1 milyon dolarlık (yaklaşık 8 milyon 400 bin TL) büyük ödüller için temmuz boyunca çekilişe katılmaya hak kazanmıştı. İlk dozunu temmuzda yaptıranlar da 50 bin dolarlık (yaklaşık 420 bin TL) günlük çekilişlere katılma imkanına sahip oldu. Aşı olmuş 12-17 yaş aralığındakiler de çekilişe katılmaya teşvik edildi. Bu gruba, her biri 55 bin dolar (yaklaşık 460 bin TL) değerinde 9 adet 4 yıllık üniversite bursundan birini kazanma fırsatı sunuldu.

ÇEKİLİŞ BAŞARILI OLDU

Michigan'ın piyangoyla nihai amacı, eyalet sakinlerinin yüzde 70'inin en az bir doz koronavirüs aşısı yaptırması hedefine ulaşmaktı. Eyalet yüzde 65'le bu hedefin biraz altında kalırken, yetkililer çekilişlerin yaz boyunca aşılanma sayısını artırmada başarılı olduğunu ifade ediyor. Michigan Valisi Gretchen Whitmer, pazartesi düzenlediği basın toplantısında, "Pek çok kişinin ve aşılanan her Michiganlının çabaları sayesinde, Michigan Kazanmak İçin Aşılanın Çekilişi başarılı oldu" dedi.

YAZIN AŞILAMA AZALIYOR

Tüm halk sağlığı uzmanları, ister su çiçeği ya da kızamık, ister Kovid-19 için olsun, yaz ortasında yılın diğer zamanlarından daha düşük aşılanma oranları kaydedildiğini söyleyecektir. Örneğin haziranda, aşılanma oranının ay boyunca her hafta düştüğünü görmüştük. Fakat çekilişler, Michigan'ın bu eğilimi tersine çevirmesini sağladı. Eyaletteki ilk doz aşılamalar temmuzda istikrarlı biçimde artış gösterdi. Her hafta en az yüzde 5 oranında artış sağlanarak, ayın ilk haftasında 28 bin 770 olan aşılanma sayısı son haftada 41 bin 150'ye çıktı.

YORUMLAR 3
  • Ömer Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    bakalim harcayacak ömrün olacak mi. bu aşicilar ne kadar ne kadar yardim sever insan hayatina çok önem veriyorlar. bir zamanlar : dünya nufusunu 500 milyona indireceğiz diyen bu aşı üreticileri herhalde yanlişlikla söyledi bu laflari. balik hafizali bu kadar çok insan varken hedeflerinizi gerçekleştirebileceğinize inaniyorum.
    Cevapla
  • Yurttaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşı mevzu dünyada kemal sunalın filminde arazi kapma işine benziyor. Arazisini satana 2 koyun hediye. Yarın aşı sektörleri arasında hediye kavgası çıkar. Alman aşısı bir koyun hediye çin aşısı 2 koyun birde televizyon.
    Cevapla
  • Düşün 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahaha kadın hiç olmazsa denek de olsa para kazanmış! Bizimkiler aşı ol ama bişey isteme hatta ölürsün kalırsın biyerine bişey olur karışmam haaa! modunda devam... Sonra da aşı olmayana 'Aaa neden olmuyorsunuz? Bak ben oldum hiç bişicik olmadı? ' (90 larda radyasyonlu çay içen siyasetçiler gibi ) sonraki 10 yıl içinde karadenizde patlak veren kanser vakaları da hep tesadüf! Bi kaç ay önce uzun vadeli sonuçlarını bilmiyoruz deyip şimdi bütün ülkeye zorla yapılmaya çalışılan sıvıdan çıkabilme ihtimali olan her hastalık ve ölüm de tesadüf! Yersen!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek