7 yaşındaki Elif'i MR'da yaktılar! Doktorlara dava açıldı!

Haber- İstanbul'da ayağındaki rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye götürülen ve MR çekimine alınan 7 yaşındaki Elif'in sağ el ve kolunda yanıklar oluştu.

GİRİŞ 30.05.2022 13:07 GÜNCELLEME 30.05.2022 14:34
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İstanbul'da 7 yaşındaki Elif'in götürüldüğü hastanede MR çekilirken sağ el ve kolunda yanıklar oluştu.

Başparmağı ve işaret parmağı arasında kalan bölgenin kemiğe kadar yandığı ortaya çıkarken aile, hastaneye tazminat davası açtı. Küçük Elif'in yanan eline ameliyatla doku nakli yapıldı ancak sağ başparmağının gelişmeyip küçük kalacağı öğrenildi.

ÖZEL HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

İstanbul'da bankacı Elçin ve Burak Küçüksorgulu çifti, kızları Elif'i (7) ayağındaki aşil gerginliği nedeniyle Kadıköy Kızıltoprak'taki özel hastaneye götürdü. Doktorlar çocuğa MR çekilmesine karar verildi. 11 Haziran'da aynı hastanede MR odasına alınan küçük Elif'e anestezi uygulandı.

İKİ SAAT ODADAN ÇIKMADI

Akşam gazetesinin haberine göre, işlemin 45 dakika süreceği söylenmesine rağmen Elif, iki saat odadan çıkmadı. Hastane personelinden kızının durumuyla ilgi bilgi alamayan anne, paniklemeye başladı. Bir süre sonra MR çekiminden çıkarılarak odaya alınan Elif'in elinin kolunun sargılı olduğu görüldü. Sargı pansuman için açılınca kızının başparmağı ve işaret parmağı arasında kalan bölgenin kemiğe kadar yandığını gören anne fenalaştı. Hastanede birkaç saat bekletilen anne-kız, "Yarın pansuman için gelin" denilerek eve gönderildi.

HASTANEYE TAZMİNAT DAVASI

Küçük kızın tedavisine devlet hastanesinde devam eden aile, olayı gizlemeye çalışıp nasıl yaşandığına dair bilgi vermeyen özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Davacı Küçüksorgulu çifti 10 bin lira maddi, 1 milyon 500 bin lira da manevi tazminat talep etti. Savcılık soruşturmasında MR cihazının sürekli arızalandığı, çocuğun elinin de bu nedenle yandığı tespit edilirken sorumlu 4 kişi hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ayrıca söz konusu hastaneyle birlikte cihazla bağlantılı 3 şirketin de ihmali olduğu saptandı.

SAĞ BAŞPARMAĞI HEP KÜÇÜK KALACAK

Küçük Elif'in yanan eline ameliyatla doku nakli yapıldı ancak sağ başparmağının gelişmeyip küçük kalacağı öğrenildi. Davacı ailenin dilekçesinde, birinci sınıfa giden kızlarının kalem bile tutamadığı, kendisini arkadaşlarıyla kıyaslayıp 'Benim elim neden onlar gibi değil' diyerek ağladığı ve psikolojisinin bozulduğu anlatıldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    Özel hastanelerde teknoloji gerisi cihazlar kullanılıyor. bunlara kalibrasyon mecburiyeti getirilmesi gerek.
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    çocuğu köfte etmişler. artık hastaneye gidince bir ziyana uğramadan nasıl kaçarız diye düşünüyorum. madem ki hastane yöneticilerihiç bir sorumluluk kabul etmiyor öyleyse hastaneyi kapatıp lisanslarını iptal etsinler. umarım bundan sonraki hayatlarına köftecilik yaparak devam ederler
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle sorumsuz hastaneler gizlenmemeli, aksine afişe edilmeli ki insanlar tedbirli olsunlar.
    Cevapla
  • Akiseli 1 yıl önce Şikayet Et
    MR dan yanık oluşumu enteresan olmuş
    Cevapla
  • rıdvan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne olmuş yani. Yakmışlarsa yakmışlardır. Alt tarafı bir insanevladını yakmışlar. Bunun için çok kutsal, çok ulu, dokunulamaz, eleştirilemez, yan gözle bakılamaz mukaddes sağlıkcılara laf söylemek, zinhar kimsenin haddine değildir. ağzınıza acı biber sürerler yoksa. bi beyaz koda düğmesine basmaya bakar. alimallah hayatınız kayar, ömür boyu süründürürler içerde. doktora laf söylemek kimin haddine. terbiyesizler. töbe töbe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri