Zeka testi: 30 saniyede 10 farkı bulmak oldukça zor! Kendine güvenen testi çözsün

Zeka testleri türü olan 'farkı bul' ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Testte okuyuculardan görseller arasındaki farklılıkları bulması beklenmektedir. Ama verilen sürede 10 farkı bulmak oldukça zordur. Kendine güvenenler tarafından yapılacak bu testte başarı sağlayarak gözlem yeteneğinizi herkese kanıtlayabilirsiniz. Peki siz 30 saniyede 10 farkı bulabilecek misiniz? Kendine güvenen testi çözsün...

Zeka testi: 30 saniyede 10 farkı bulmak oldukça zor! Kendine güvenen testi çözsün
Zeka testi: 30 saniyede 10 farkı bulmak oldukça zor! Kendine güvenen testi çözsün
GİRİŞ 04.01.2023 09:16 GÜNCELLEME 04.01.2023 09:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Zeka testleri internette araştırılmaya devam ediyor. Birçok zeka testi türü bulunmaktadır. Bunlar arasında resimli bulmacalar, farkı bulma, optik illüzyonlar ve bilmeceler yer almaktadır. Karşınızda ise 'farkı bul' türünde bir zeka testi vardır. Peki siz 30 saniyede 10 farkı bulabilecek misiniz? Kendinizi denemeye var mısınız?

HER YAŞTAN BİREYLER ÇÖZEBİLİR

Bu tür zeka testleri ile gözlem becerisi güçlendirilir. Bunun yanı sıra beyni çalıştırması açısından da tavsiye edilmektedir. Bu tür testlerin bir diğer güzel yanı ise sadece yetişkinlere uygulanmamasıdır. Çocuklar tarafından da yapılabilecek olan bu bulmacalar ile gözlem becerisi kuvvetlendirilir ve dikkatin toplanması sağlanır.

Yetişkinler tarafından yapılan zeka testleri, algı düzeylerini ve durumsal farkındalıklarını ortaya çıkarmak için yararlı kaynaklardır. Hızlı bir meydan okumayla çevrenizdekilere kendini kanıtlamaya var mısınız?

Göz yorucu zeka testi: İnsanların %90'ı 9 saniyede gizlenmiş kalbi bulamıyor!Göz yorucu zeka testi: İnsanların %90'ı 9 saniyede gizlenmiş kalbi bulamıyor!

SÜRENİZ BAŞLADI

Karşınızda iki benzer görüntü bulunmaktadır. Görüntüler birbirine çok benzese de aslında ufak tefek 10 farklılık bulunmaktadır. Bu testte 30 saniyede 10 farkı bulmanız gerekmektedir. Kronometreyi açtıysanız heyecanlı mücadele başlasın!

DOĞRU CEVAPLAR TESTİN SONUNDA

Testin sonunda cevapları nasıl kontrol edeceğim diye düşünmenize gerek yok. Çünkü yazının sonunda cevapları size göstereceğiz. Böylelikle bulamadığınız farklılıkları  ya da verdiğiniz cevapların doğruluğunu teyit edebileceksiniz. Ama adil bir yarış olması için cevaplara, kendinizi test ettikten sonra bakmanız gerekmektedir.

Dikkatli bakışlardan kaçmayan zeka testi: Basketbol topunu 5 saniyede bulunDikkatli bakışlardan kaçmayan zeka testi: Basketbol topunu 5 saniyede bulun

Sayılı insanın çözdüğü zeka testi: Mantarların arasındaki fareyi sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor!Sayılı insanın çözdüğü zeka testi: Mantarların arasındaki fareyi sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor!

10 FARKI 30 SANİYEDE BULABİLDİNİZ Mİ?

Bu testte amacın gözlem becerilerinizi test etmek olduğunu unutmayın. Süreniz bitti. Verilen sürede tüm farklılıkları bulabildiniz mi? Eğer bulduysanız kendinizi alkışlayın! Verilen sürede cevapların hepsini bulayanlar için işte cevaplar...

CEVAPLAR KARŞINIZDA

  • Fark 1: Sağdaki resimde üç muz, soldaki iki muz.

  • Fark 2: Tepside sağ tarafta sarı kurabiye, solda turuncu kurabiye var.

  • Fark 3: Sağdaki resimde çocuk çorap giyiyor, soldaki ise çıplak ayakla.

  • Fark 4: Sağdaki resimde iki, solda bir tane şeker var. 

  • Fark 5: Kedi sağda şeker, solda bir kaşık tutuyor.

  • Fark 6: Saatteki zaman iki resim arasında farklı

  • Fark 7: Duvara asılı resim iki resim arasında farklıdır.

  • Fark 8: Çocuğun yüz ifadesi iki resimde farklı

  • Fark 9: Sağdaki resimde büyükannenin saçında saç tokası eksik.

  • Fark 10: İki resimde rafa farklı nesneler yerleştirilmiş.

Zeka testi: Dikkatinizi ölçmeye var mısınız? 15 saniyede 10 farkı bulun!Zeka testi: Dikkatinizi ölçmeye var mısınız? 15 saniyede 10 farkı bulun!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 12
  • ali 9 ay önce Şikayet Et
    12 fark buldum ben :))
    Cevapla
  • 1000 GÖLLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    12 bir de pastanın alt pembe kısmı
    Cevapla
  • 1000 GÖLLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    11 tane var bir de PERDENİN KENARI
    Cevapla
  • 1000 GÖLLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    11 tane var bir de saattin akrep ve yelkovanı...
    Cevapla
  • Berfin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben ce orta seviye ve bu arada bu bulmacayı 10 yaşındaki kızım 20 saniyede çözdü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer