Diyanet 752 depremzede üniversite öğrencisini umreye gönderiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki 752 üniversite öğrencisini "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında umreye gönderiyor.

GİRİŞ 06.09.2023 12:17 GÜNCELLEME 06.09.2023 12:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 7 günlük planlanan umre turları kapsamında ilk grup yola çıktı.

Başkanlık tarafından belirlenen din görevlileri rehberliğinde kutsal topraklara gönderilecek 752 üniversite öğrencisi, 10-16 Eylül arasında yurda dönecek.

"GENÇLIK YILLARINDA MANEVI ATMOSFERI YAŞATMAK İÇİN BU TURLARI DÜZENLİYORUZ"

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, AA muhabirine, 15 Ağustos'tan itibaren başlayan umre turlarına ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Hayırseverlerin desteğiyle depremlerin etkilediği 11 ildeki öğrencileri kutsal beldelere göndermeye başladıklarını belirten Bircan, "Buradaki amacımız gençleri Kabe, Beytullah ve Ravza ile buluşturmaktır. Kardeşlerimize gençlik yıllarında o manevi atmosferi yaşatmak için bu turları düzenliyoruz." diye konuştu.

Umreye gidecek gençlerin Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok acı yaşadıklarını anlatan Bircan, "Başkanlık olarak bir nebze de olsa orada yaşayan gençlerimizin yaşadıkları acıları gidermek amacıyla onları Mekke-i Mükerreme'ye, Medine-i Münevvere'ye götüreceğiz." ifadesini kullandı.

Öğrencilere yaşadıkları illerdeki il müftüleri koordinesinde umre eğitimleri vereceklerini ifade eden Bircan, "Bizim hem Mekke-i Mükerreme'de hem de Medine-i Münevvere'de ekip başkanlarımız var. Gençlerimiz için 7 günlük bir umre programımız var. Bu programın 3 gününü Medine, 4 gününü ise Mekke'de planlıyoruz. Bu öğrencilerin bir kısmı Cidde'de inip akabinde Mekke'ye, bir kısmı ise Medine'de inip daha sonra Mekke'ye geçecek." bilgisini verdi.

Bircan, ilk etapta deprem bölgesindeki gençleri umreye göndereceklerini, daha sonra hayırseverlerin desteğiyle 81 ildeki gençleri peyderpey umreye göndermeyi planladıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • abdullh 7 ay önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanı tasarruf diyor duymadınız mı madem enflasyonla mücadele edilecek kamunun tüm kurumlarında tasarruf dan söz ediliyor sizin yaptığınıza bakın.Ayıp yahuuu
    Cevapla
  • gülcan 7 ay önce Şikayet Et
    böyle projelerin olmasına çok sevindim . illaki (hepsine değil de) bir kısmına tesir edecek ve hayat proğramını belirlerken Rahmanın rızasının olup olmadığını konusunda daha da hassas olacaklar... (inşallah)
    Cevapla
  • Ah ah 7 ay önce Şikayet Et
    O gençlerin arasına müftü çocuklarını ve diyanet üst düzey bürokrat çocuklarını katmayın da.? Bari hak eden gitsin.
    Cevapla
  • Adalet 7 ay önce Şikayet Et
    Kişi başı 1000 dolar dan 752 bin dolar yapar neyin kafasını yaşıyorsunuz depremzedeye ev yapın o para ile
    Cevapla
  • Süleyman 7 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel teşekkürler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi