'Kavuk devre mülk olsun' önerisi

Yalçın Menteş, “100 Ünlü Yüz”adlı oyununda, tiyatro sanatçıları arasında yaşanan “Kavuk” tartışmasına esprili bir boyut getirdi. Ünlü komedyen kavuğun devre mülk olmasını önerdi:

'Kavuk devre mülk olsun' önerisi
'Kavuk devre mülk olsun' önerisi
GİRİŞ 07.04.2005 10:31 GÜNCELLEME 07.04.2005 10:31

Rahmetli İsmail Dümbüllü’nün halen Ferhan Şensoy’da bulunan “Kavuk”u ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde ilginç bir tartışma yaşandı tiyatro dünyasında.

Şensoy’un “Kavuk”u Cem Yılmaz’a devretmesi gündeme gelince, karşı görüşte olanlar ortaya Müjdat Gezen’den, Erol Günaydın’a kadar değişik isimler ortaya atmıştı.

Cuma akşamları Günay’da program yapan Ali Poyrazoğlu da, sahneye kavukla çıkarak bu tartışmaya renkli bir boyut getirmişti.

Devre mülk olsun

İşte bir süredir sürüp giden “Kavuk” meselesine şimdi yeni bir boyut daha eklendi. 1997 yılından beri sergilediği tek kişilik oyunu “100 Ünlü Yüz”ün 583’üncü galasında Akatlar Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan Yalçın Menteş, kavuk olayına inceden bir dokunma yaparak şöyle bir çözüm getirdi:

“Kavuk tartışmasını bir kenara bırakın. İsmail Dümbüllü’nün Kavuk’u devre mülk olsun, aday sanatçılar sırayla 15’er gün kullansın”

Menteş, 100 ünlü yüz oyununda, tiyatro dünyasının yanı sıra, medya, politika ve spor dünyasındaki olay ve kişilere de espirili bir şekilde yaklaşıyor.

Dün akşamki oyunu izleyenler arasında, Necati Şaşmaz, İpek Tenolcay gibi isimler vardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Tek kişilik uçan araç 'Hexa', Tokyo'da gösteri uçuşu yaptı
Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve cevap bekleyen iki önemli soru