Güney Sudan yabancı işçileri gönderiyor

Güney Sudan hükümeti, Ekim ayında NGO'lar ve özel firmalarda çalışan yabancı işçilerin görevine son verileceğini duyurdu.

Güney Sudan yabancı işçileri gönderiyor
Güney Sudan yabancı işçileri gönderiyor
GİRİŞ 17.09.2014 15:53 GÜNCELLEME 17.09.2014 15:53

İşçi Bakanlığı yetkilileri, boşalan görevlere, 'resepsiyonistten genel müdüre kadar” yerlilerin atanacağını söyledi. 

Hükümetin kararını eleştiren Oxfam gibi yardım kuruluşları, iç savaş ve açlıkla boğuşan ülkede yeni kararın, kuruluşların faaliyetlerini kötü etkileyeceğini açıkladı. 

Ekonomisi tamamen petrole dayalı Güney Sudan'da binlerce yabancı işçi bulunuyor. Güney Sudan İşçi Bakanı Müsteşarı Helen Achiro Lotara, ülkedeki yöneticilerin yüzde 80'inin yerli olması için böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Yardım kuruluşları, Devlet Başkanı Salva Kiir ve eski yardımcısı Riek Machar arasında çıkan çatışmaların ardından ülkede gıda sıkıntısının had safhaya ulaştığını; 4 milyon Güney Sudanlı’nın ise açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor. 

2011'de Sudan'dan bağımsızlığını kazanan dünyanın en genç ülkesi Güney Sudan'da, geçtiğimiz yıl Aralık ayında patlak veren siyasi krizden bu yana binlerce insan hayatını kaybederken, 2 milyondan fazla insan da evlerini terk etmek zorunda kaldı. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor