New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor

Amerikan New York Times gazetesi, Türkiye'nin ticari ilişkileri durdurduğu İsrail'in daha da yalnızlaştığına vurgu yaparak, Türkiye'nin bu ticarette kar eden taraf olmasına rağmen Gazze için aldığı kararın önemine değindi.

GİRİŞ 04.05.2024 17:33 GÜNCELLEME 04.05.2024 17:33
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, Gazze'deki katliam nedeniyle İsrail'le ticareti tamamen durdurma kararı almasının yankıları sürüyor.

Geçen ay, 54 ürün grubunun İsrail'e satışına kısıtlama getiren Ticaret Bakanlığı, geçen gün ise İsrail'le ticaretin tamamen durdurulduğunu açıkladı.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi de bugün konuyla alakalı olarak, "Türkiye'nin ticari ilişkileri durdurduğu İsrail daha da yalnızlaşıyor" başlıklı bir haber yayımladı.

"TÜRKİYE'NİN ŞARTLARI VAR"

Haberde, Gazze'deki savaşın uzamasıyla ABD, Birleşik Krallık ve Almanya gibi Tel Aviv yönetimine yakın ülkelerin dahi en azından söylemsel olarak araya mesafe koymaya çalıştığı vurgulandı; Ankara'nın ticaretin sürdürülmesi için Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmasını ve bölgeye insani yardım ulaştırılmasını şart koştuğu hatırlatıldı.

"NORMALLEŞME UMUTLARI SÖNDÜ"

New York Times, Ankara'nın geçen yıl İsrail'e 5,4 milyar dolarlık ihracat yaptığına, buna karşılık ithalat rakamının yalnızca 1,64 milyar dolar olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin bu ticarette karlı olan taraf olduğuna dikkati çekti.

NYT ayrıca, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin düzelmesi için 2022'de adımlar atıldığı ancak bu umudun savaşla birlikte söndüğü yorumunu yaptı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 82
  • Sandokan 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok bekledi ve mecbur kaldılar müslümanlıklarından değil 34000 ölüm sonrası ne müminlik ama!!!!
    Cevapla
  • Murat Bozfırat 1 hafta önce Şikayet Et
    Siyonizme zarar vereceksek ülkemizde yaşayan yahudileri gönderelim.
    Cevapla
  • Berkay 1 hafta önce Şikayet Et
    Sen önce ülkene zarar veren ar*pları gönder yahudileri sonra konuşalım
    Cevapla
  • Hüseyin edirneli 1 hafta önce Şikayet Et
    Ya fesbukta İsraili eleştirdiğim için fesbuk beni suçlayıp bana her eleştiride 2 gün 4 hün hep yasak koydu eleştirime yasak koydu ben de alın fesbukunuzu başınıza çalın dedim fesbuku kapadım kullanmıyorum ya İsrail herkesin gözü önünde bebekleri kadınları tüm sivilleri katledip öldürdü cami kilise hastahane vurup yerle bir etti ben bunları eleştirdiğim için baba yasak koydular
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 hafta önce Şikayet Et
    Masumlara yapılan zulüm gerçektir. Tepkimide olmalı fakat Paranın sahibi siyonizmi para ile ne kadar etkiliyebilirsinki.
    Cevapla
  • Erkan 1 hafta önce Şikayet Et
    Asıl paranın sahibine dokunur bu etki
    Cevapla
  • Hasan Öngül 1 hafta önce Şikayet Et
    Herkes boykot ederse pekala olabilir. Geçmişte örnekleri var
    Cevapla
  • meh 1 hafta önce Şikayet Et
    bir ülkeye zarar vereceksen o ülkeden hiç bir ürün almayacaksın imkan varsa kara, hava, deniz ulaşımını da engelleyeceksin, tüm ikili anlaşmaları donduracaksin o ülkeye turistik hiç bir vatandaşının gitmesine izin vermeyeceksin ya ni kısaca o ülkenin menfaati olan her şeyi keseceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çatılarda böyle kovaladılar...Bursa'da zehir tacirlerine helikopter destekli şok operasyon
Bahçeli: FETÖ benzeri yapıya müsaade etmeyiz, cüret edenin başı ezilmeli