Erdoğan'a övgü CHP'ye yergi

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, yerel seçimlerden oylarını artırarak çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''çarpıcı bir zafer'' kazandığını söyledi.

Erdoğan'a övgü CHP'ye yergi
Erdoğan'a övgü CHP'ye yergi
GİRİŞ 01.04.2014 03:59 GÜNCELLEME 01.04.2014 03:59

ABD'nin başkenti Washington'da düşünce kuruluşu Washington Enstitüsü'nde Türkiye'deki yerel seçimlerle ilgili panelde konuşan Jeffrey, yerel seçimlerin, Başbakan Erdoğan'ın iktidarının testi olarak görüldüğünü belirtti.

Jeffrey, Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin seçimlerden "çarpıcı bir zaferle" çıktığını kaydetti. Jeffrey, sonuçların hükümet için bir zafer olsa da muhalif partilerin de oylarını artırdığına dikkati çekerek, CHP ile MHP'nin toplam oylarındaki artışın önemine vurgu yaptı.

''BİR SONRAKİ ADIMI CUMHURBAŞKANLIĞI OLABİLİR''

Seçim sonuçlarının Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığında önemli bir gösterge olabileceğine vurgu yapan Jeffrey, "Başbakan Erdoğan'ın büyük ihtimalle atacağı bir sonraki adım, bu yaz cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaktır" dedi.

Erdoğan'ın bu hedefine ulaşmasında Kürt kökenli vatandaşların oylarının önemli olacağına değinen Jeffrey, AK Parti'ye oy verenlerle BDP'ye oy verenlerin toplamının yüzde 50'yi bulduğunu belirterek, "Bu, Erdoğan için cumhurbaşkanlığını kazanması anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

''CHP SORUNLARA CEVAP VERMEKTEN YOKSUN''

Bir soru üzerine, ana muhalefet partisi CHP'nin Türkiye'nin çoğunluğuna hitap edecek bir parti olmasının güç olduğuna vurgu yapan Jeffrey, "CHP, dinamik liderlikten ve Türk halkının önemli sorunlarına cevap vermekten yoksun" diye konuştu.

''ERDOĞAN'IN OYLARINI ARTTIRMASINDA EKONOMİK BÜYÜME VE İSTİKRARIN ETKİSİ VAR''

Washington Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Direktörü Soner Çağaptay da panelde yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Başbakan Erdoğan'ın oylarını artırmasında ekonomik büyümenin ve istikrarın önemli bir etkisi olduğuna vurgu yapan Çağaptay, "Ekonomik büyüme yatırımları çekmeye devam edecek, yatırımlar da ekonomik büyümeyi beraberindeki getirecektir bu da Başbakan Erdoğan'ın sandıkta daha fazla oyla ödüllendirilmeye devam edeceği anlamına geliyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe