İran'da nükleer müzakereler sürüyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer müzakerelerin dört ayda neticelenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İran'da nükleer müzakereler sürüyor
İran'da nükleer müzakereler sürüyor
GİRİŞ 16.08.2014 19:50 GÜNCELLEME 16.08.2014 19:50

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan haberde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zarif, "5+1 nükleer müzakerelerde geriye kalan dört aylık süre neticeye varılması için yeterli değil" bilgisini paylaştı.

Yapılan her görüşmede çözüm için yeni bir adım atıldığını belirten Zarif, "Müzakereleri yürüttüğümüz batılı ülkelerin gerekli iradeyi ortaya koymaları durumunda tahmin edilenden çok daha kısa bir sürede neticeye ulaşmamız mümkün olacaktır" ifadesini kullandı.

İran kamuoyunda, Amerika ile yürütülen görüşmelere ilişkin yapılan eleştirilerle ilgili yöneltilen soruya Zarif, "Diğer ülkelerle resmi temaslarımız var. Bu devletlerin ülkemizde büyükelçilikleri ve diplomatları bulunuyor, görüşüyoruz. Amerika böyle olmadığı için görüşmeler yapmak durumundayız" yanıtını verdi.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşmaya göre, 20 Temmuz 2014'e kadar nihai bir anlaşma sağlanması öngörülmüş, söz konusu tarihe kadar bir anlaşma sağlanamaması durumunda müzakerelerin 6 ay daha uzatılabileceği kararına varılmıştı. İran tarafının ek 6 aylık süreyi kullanmak istediği, ABD tarafının ise 20 Temmuz'a kadar bir anlaşmaya varılması konusunda ısrar ettiği belirtilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Malulen emeklilik için bunları yaşayanlar dikkat! 10 yıl erken emekli olabilirsiniz...
Türkiye uluslararası yatırımcıların odağında