Sri Lanka’daki çiçeğe Erdoğan ismi verildi

Sri Lanka’da yeni geliştirilen orkide çiçeğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verildi.

Sri Lanka’daki çiçeğe Erdoğan ismi verildi
Sri Lanka’daki çiçeğe Erdoğan ismi verildi
GİRİŞ 05.02.2015 12:50 GÜNCELLEME 05.02.2015 12:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sri Lanka’da yeni geliştirilen orkide çiçeğine, 2005 yılında meydana gelen tsunami felaketinin ardından Türkiye’nin yapmış olduğu desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verildi.

Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Karaloğlu, "Türkiye ve Sri Lanka arasında ilk büyükelçisiniz. Uzun süredir ülkemizde yaşıyorsunuz. Bursa’mız yoluna koşar adım devam ediyor. Bu yolda ilerlerken de yabancı misafirlerimizi ilimizde ağırlamak ve onlarla yeni iş birliği yapmak bizi son derece mutlu ediyor" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ KENDİ YURDUM SAYIYORUM"

Sri Lanka Büyükelçisi Wijeratne, "Ben Türkiye’yi kendi öz yurdumdan farklı saymıyorum. Sri Lanka ile Türkiye arasındaki bu kardeşlik bağını artırabilmek için ülkedeki pek çok yeri ziyaret ettim. Bugün Bursa’nın mevcut potansiyelini, enerjisini Sri Lanka ile paylaşabilmek için buradayım" diye konuştu.

Wijeratne, Karaloğlu’na, 2005 yılındaki tsunami felaketinin ardından Türkiye’nin yapmış olduğu destekten dolayı teşekkür etti. Büyükelçi, yeni geliştirdikleri ve ’Recep Tayyip Erdoğan’ adını verdikleri orkidenin fotoğrafını valiye takdim etti.

YORUMLAR 1
  • Halil Kaleli 9 yıl önce Şikayet Et
    Okulumuzdaki öğretmenler olarak İHH'nın organeize ettiği, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitimciler Birliği Sendikası'nca da desteklenen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" çalışması kapsamında,biz de bir yetime kardeş olduk. Yetim kardeşimiz Sri Lanka'dan Faseeha Begam adında 14 yaşında bir kız. Bu vesileyle hem Sri Lanka'daki yetim kardeşimiz Faseeha Begam'ı selamlıyor, hem de okuyucularımızı İHH'nın "Yetim Kardeş çalışmasına destek olmaya davet ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistinli mücahit kucağında taşıdığı bomba ile İsrail tankını imha etti
Bakan Yerlikaya: Tuzakları yerle bir edeceğiz!