Lavrov, Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çekti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan ziyareti sırasında Türkiye’deki Ağrı Dağının cep telefonuyla fotoğrafını çekti.

Lavrov, Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çekti
Lavrov, Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çekti
GİRİŞ 23.04.2016 14:03 GÜNCELLEME 23.04.2016 15:02
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Lavrov’un yabancı ülkelere düzenlediği geziler sırasında ender olarak fotoğraf çektiğini Facebook hesabından duyuran Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Ağrı Dağı bugün büyüleyiciydi. Sergey Lavrov kendini tutamadı ve dağın fotoğrafını çekti” notunu düştü.

Yayınladığı resmin altına bir dizi yorum gelmeye başlaması üzerine Lavrov’un bu davranışına siyasi içerik de veren Zaharova, “Bir hikaye var. Zamanında Türkiye yönetimi Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağında Ağrı Dağı şekli bulunmasına tepki göstererek, ‘Ağrı, Ermenistan topraklarında değil. Neden bayrakta yer alıyor” çıkışında bulunmuş. Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı Çeçirin de Türklere yanıt olarak, “Türk bayrağında da hilal şekli var. Ay bildiğim kadarıyla Türkiye’nin parçası değil’ yanıtını vermiş” cümlesine de yer verdi.

Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çektiği Erivan ziyareti sırasında basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Türkiye alevlenen Karabağ ihtilafında yapıcı davranmıyor. Ankara’nın yaptığı açıklama barış yerine savaş çığırtkanlığı yapıyor. Ama biz Türkiye yönetiminin bu çıkışlarına artık alıştık” ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR 67
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam zaten kendisi ermeni asilli oldugu icin kani cekmistir
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ancak resmine sahip olurlar
    Cevapla
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan bakma gel Türkler seni yemez
    Cevapla
  • anlamaz 8 yıl önce Şikayet Et
    bızde sızın ıbnelıklerınıze alıstık serefsız ıt olusunuza ama merak etmeyın yuce rabbım bızım elımızden bu yaptıgınız zalımlıklerın hesabını vereceksınız
    Cevapla
  • Ağrı sevdalısı 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ermeniler başkentlerini Ağrı (ararat) olarak adlandırıyorlar. Birlik olmamız lazım. Güzel ülkemize sahip çıkalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak