Hollande 2017 için 'adaylığa' soğuk

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 2017'deki cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevde kalacağını belirterek adaylık için nokta koydu.

Hollande 2017 için 'adaylığa' soğuk
Hollande 2017 için 'adaylığa' soğuk
GİRİŞ 18.09.2014 23:22 GÜNCELLEME 18.09.2014 23:22

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 2017'deki cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevde kalacağını belirterek gelecek dönemdeki adaylığına ilişkin şimdilik bir düşüncesi olmadığını açıkladı

Hollande'ın Elysee Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hollande, 2017 seçimlerindeki adaylığıyla ilgili bir soruya, "Ben Cumhurbaşkanıyım, aday değil. Sonuna kadar cumhurbaşkanıyım. Başka bir amacım yok. Amacım kendi kaderimi tayin etmek değil ülkem için üzerime düşen görevleri yapmak. Adaylık düşüncem şu anda mevcut değil" dedi.

Hollande Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin siyasete dönüş planına ilişkin "Cumhurbaşkanı olarak özellikle de bir muhalefet partisinin adayı hakkında konuşmak bana düşmez. Daha önce ülkeyi yönetmiş bir kişinin bundan sonra da ükeyi yönetmek isteme hakkı vardır. Demokrasi budur" diye konuştu.

Fransa'da yükselen aşırı sağa ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hollande, "siyasi akımın Avrupa'nın her yerinde yükseldiğini ve beklenti ve kaygıları yeterince karşılamadıkları için bu durumdan sorumlu olduklarını" söyledi. Hollande, aşırı sağın Fransa'da Avrupa Parlementosu seçimlerinden ilk sırada çıkmasına karşın "AP'de korku uyandırmasından ötürü" gurup kuramadığını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?