Yüksek hızlı treni protesto eden 47 sanığa hapis!

İtalya'da 2011 yılında gerçekleştirilen şiddetli protesto eylemleri nedeniyle 47 sanığa, 4,5 yıla varan hapis cezaları verildi.

Yüksek hızlı treni protesto eden 47 sanığa hapis!
Yüksek hızlı treni protesto eden 47 sanığa hapis!
GİRİŞ 27.01.2015 23:05 GÜNCELLEME 28.01.2015 09:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İtalya'nın Torino kenti ile Fransa'nın Lyon kenti arasına yapılan yüksek hızlı tren hattı inşaatına yönelik 2011 yılında gerçekleştirilen şiddetli protesto eylemleri nedeniyle 47 sanığa, 4,5 yıla varan hapis cezaları verildi.

Torino'da iki seneyi aşkındır devam eden 2011 yılındaki yüksek hızlı tren karşıtlarının (NO TAV) yol açtığı şiddet eylemlerine ilişkin dava bugün sonuçlandı.

Mahkemenin açıkladığı karara göre, kamu görevlilerine şiddet uygulamak ve hasara yol açmaktan yargılanan sanıklardan 47'si 4,5 yıla varan hapis cezalarına çarptırıldı. 6 sanık ise beraat etti.

Ülkenin kuzeybatısındaki Torino kenti yakınlarındaki Val di Susa ve Chiomonte arasında kalan mevzilerde 27 Haziran-3 Temmuz 2011 arasında yaşanan şiddet eylemleri nedeniyle savcılık iddianamesinde sorumlular hakkında çeşitli sürelerde hapis cezaları istenmişti.

Kararın açıklanması sonrasında mahkeme dışında bekleyen sanıkların yakınları, "Utanın", "Bu bir siyasi süreç" diye bağırırken, "Bella ciao" şarkısını söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

Savunma avukatları ise kararı, orantısız olarak değerlendirdi.

Yüksek hızlı tren karşıtlarının oluşturduğu NO TAV hareketinin lideri Alberto Perino da kararın adaletten çok intikam içerdiğini savundu.

Kararı değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Maurizio Lupi, kararın sağduyu ve hukuku üstün kılar nitelikte olduğunu belirterek, "Bir şantiyeye baskın yapmak, güvenlik güçlerine saldırmak, aralarında emniyet güçlerinin de olduğu 180 kişinin yaralanmasına yol açmak, normal muhalif bir gösteri değil, bir suçtur" dedi.

2011 yılının yaz aylarında gerçekleşen protesto eylemlerinde göstericilerin yüksek hızlı trene, iki kent arasındaki ulaşım süresini kısaltacak 57 kilometrelik tünelin geçeceği güzergahta daha önce tespit edilen uranyum ve amyant kaynaklarının insan sağlığını olumsuz etkilemesinden ötürü karşı çıktığı belirtiliyor.

YORUMLAR 5
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Geziciler Görün özgürlükçü ve medeni Avrupa kendi içinde olduğu zaman nasılda cezalandırıyor
    Cevapla
  • Cengaver 9 yıl önce Şikayet Et
    Darısı gezici vatan hainlerinin başına.
    Cevapla
  • büloaga 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün capulculara kapak olsun....
    Cevapla
  • efe 9 yıl önce Şikayet Et
    özgürlük naraları atanlar aynı olay avrupada olup ceza verilince sus pıus oluyorlar sevsinler sizin özgürlüğünüzü
    Cevapla
  • Bekir Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Geziciler, 25 aralıkçılar görüyor musunuz? Bu ülke için hayırlı olacak ne varsa istemezük diyerek ortalığı yakıp yıkanlar buna ne diyecek?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"