Sisi'ye protesto: Sen bir katilsin

Mısır'da darbeyle başa gelen Sisi, Almanya'da Merkel ile açıklama yaparken bir gazetecinin protestosuna uğradı.

Sisi'ye protesto: Sen bir katilsin
Sisi'ye protesto: Sen bir katilsin
GİRİŞ 04.06.2015 11:21 GÜNCELLEME 04.06.2015 11:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mısır’ın darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı El Sisi resmi ziyarette bulunduğu Berlin’de Alman Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile bir araya geldi. Kentte birçok eylem düzenlenirken, basın toplantısı sırasında bir kadın Sisi'ye "Sen bir katilsin, sen bir faşistsin" diye bağırdı.

2013 darbesiyle Mısır’da Müslüman Kardeşler destekli seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi devirdikten sonra seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin Almanya’da kırmızı halıyla karşılanması tepki çekti.

DÜNYADAN TEPKİ ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından karşılanan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili görüşme yapan Abdülfettah es-Sisi’nin resmi kabul görmesi hem siyaset dünyasından hem de medyadan tepki çekti.

Görüşme sürerken Sisi karşıtları, sarayın uzağında bir noktada, yanlıları ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde gösteri yaptı. Ellerinde “İdam cezalarını durdurun” ve “Askeri darbeye hayır” yazan dövizler taşıyan Sisi karşıtları, “Çocuk katili Sisi” ve “Mursi reisimiz” diye slogan attı.

Başbakan Merkel, Mısır’daki idam cezalarını da eleştirdi ve Almanya’nın idam cezasını reddettiğini söyledi.

TOPLANTIDA PROTESTO

Toplantı sırasında bir genç kadın ayağa kalkıp “Sen katilsin. Sen Nazisin. Sen faşistsin” diye slogan attı. Mısırlı gazeteciler ise “Mısır çok yaşa” diye slogan attı. Ortalık bir anda karıştı. Almanya Federal Meclisi Başkanı Lammert, Sisi ile yapacağı görüşmeyi Mısır’daki insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek iptal etmişti. Yeşiller milletveki Franziska Brantner, “Muhalifleri Kahire hapishanelerinde zorbalığa maruz kalırken Sisi’ye kırmızı halı seriliyor” diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR 5
  • devrilesin emi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adami gorunce sinirlerim yerimden oynuyor tepem atiyor gozlerim kan canagi gibi oluyor cinlerim tepeme geliyor sinirden burnumdan soluyorum
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına yüreğine sağlık bacım. Bize tercüman oldun.
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sisi ölmeyeceyinimi sanıyor firahunda onun gibiydi ALLAH CC büyüktür.
    Cevapla
  • Yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Almanlara bak adamı tanı; Erdoğan ı sevmiyorlar, Sisi yi kırmızı halıyla karşiliyorlar. Abdülhamid mantığı ile bakılınca çok şey görülebilir.
    Cevapla
  • fatihintorunu 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun bacım. Müslüman dik duracak! Dik durmalı!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!