‘Şimdi tam zamanı’

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran'la nükleer müzakerelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Şimdi tam zamanı’
‘Şimdi tam zamanı’
GİRİŞ 06.07.2015 12:19 GÜNCELLEME 06.07.2015 12:19

Müzakerelerin son saatlerine girildiğini söyleyen Mogherini, "Eğer bir anlaşmaya ulaşılabilecekse şimdi tam zamanı" dedi.
Mogherini anlaşmaya çok yaklaşıldığını, olumlu ve yapıcı bir atmosfer bulunduğunu belirtti. "B planımız yok. 7 Temmuz'a kadar bir anlaşma istiyoruz" ifadesini kullandı.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius da müzakerelerin sonlandırılması için 72 saatlik zaman kaldığını anımsattı. "Temel sorun, İran'ın açıklığa kavuşturulmayan yükümlülüklerini yerine getirmeyi kabul edip etmeyeceğini görmektir. Öyle umut ediyoruz. Her şey açıklığa kavuşturulmalıdır" diye konuştu.
‘Zor seçimler hızlıca yapılırsa anlaşmaya ulaşabiliriz’
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise, 7 Temmuz'a kadar anlaşmaya varılamaması halinde masayı terk edeceklerini söyledi.
Bazı medya organlarında müzakerelerle ilgili spekülasyonların yapıldığını ve bu nedenle açıklama yapma ihtiyacı doğduğunu belirten Kerry, samimi ilerleme kaydettiklerini ancak halen anlaşmaya ulaşma noktasında olmadıklarını ifade etti. Kerry "Henüz ihtiyacımız olan noktada değiliz. Çok zor sorunlar var" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı