Fransa'da "vatandaşlıktan çıkarma" yasalaştı

Fransa Ulusal Meclisi terörle ilişkili kişilerin hakim kararıyla vatandaşlıktan çıkarılmasını ön gören kanun teklifini kabul etti.

Fransa'da "vatandaşlıktan çıkarma" yasalaştı
Fransa'da "vatandaşlıktan çıkarma" yasalaştı
GİRİŞ 10.02.2016 12:00 GÜNCELLEME 10.02.2016 12:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Le Figaro gazetesinin haberine göre, Meclis’te gece geç saatlerde yapılan oylama ile 14 oy farkla kabul edilen kanun teklifi vatandaşlığın düşürülmesini öngörüyor.

Vatandaşlıktan düşürme kanunu Fransa’da ilk gündeme geldiğinde kanun hem Fransızlar hem de başka bir ülkenin vatandaşı olanlar için tasarlanıyordu. Ayrıca Fransa kanunlarında hiç kimse vatansız bırakılmayacağı için sadece çifte vatandaşların Fransız vatandaşlıklarının düşürülmesi planlanıyordu.

Daha sonra kanun teklifi, bu durumun çifte vatandaşlar ile sadece Fransız vatandaşları arasında "adalette eşitlik" ilkesine ters düşeceği, bu sebepten "çifte vatandaşlık" konusuna atıfta bulunulmaması gerektiği görüşü ile yendien hazırlandı. Teklif dün gece geç saatlerde148 hayır oyuna karşılık 168 evet oyuyla ile kabul edildi, 22 milletvekili ise çekimser oy kullandı.

Eğer teklif kanunlaşırsa kimin vatandaşlığı kaybedeceğine bir hakim karar verecek, bu karar "vatandaşlıktan çıkartılıp" vatansız kalmak yerine vatandaşlık haklarının elinden alınması olabilecek, vatandaşlık hakları ellerinden alınanlar seçme ve seçilme hakkını kullanamayacak ayrıca, devletin herhangi bir kuruluşunda devlet memuru olarak çalışamayacaklar.

YORUMLAR 5
  • KASIM 8 yıl önce Şikayet Et
    darısı başımıza
    Cevapla
  • fehmibey 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde uygulayalım
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bize de ornek olsun...
    Cevapla
  • tkrkn 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de de olmalı, soyları bitmeliki terörde.. hainlikte bitmeli.
    Cevapla
  • murat s 8 yıl önce Şikayet Et
    budur darısı bıze
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı