Eurovision'da Ermenistan ekibine inceleme

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen Eurovision yarışmasında Ermenistan ekibinin Dağlık Karabağ bayrağı taşıması cezasız kalmadı.

Eurovision'da Ermenistan ekibine inceleme
Eurovision'da Ermenistan ekibine inceleme
GİRİŞ 11.05.2016 17:07 GÜNCELLEME 11.05.2016 17:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasının ilk yarı finalinde, Ermenistan ekibinin, Ermeni işgali altındaki Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ'ın sözde yönetiminin bayrağını taşıması üzerine inceleme başlatıldı.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) yöneticisi Sietse Bakker, yasaklı bayraklar arasında bulunan bu bayrağı taşıyan ekip hakkında soruşturma başlattıklarını belirterek, konuyla ilgili olağanüstü toplantı yapacaklarını söyledi.

İnceleme sonucunda ekibin ceza alabileceğini dile getiren Bakke, Ermenistan'ın yarışmadan diskalifiye edilmesinin ise söz konusu olmadığını bildirdi.

Stockholm Globen Arena'da gerçekleştirilen ilk yarı finalde, "LoveWave" adlı şarkısıyla finale kalmaya hak kazanan Ermeni şarkıcı Iveta Mukuçyan, “Yasaklı bayrağı neden salladınız?" sorusuna, “Unutmayın ki ben kalbimle, duygu ve düşüncelerimle ülkemi temsil ediyorum. Ülkemin düşüncelerini buradan 150 milyon izleyiciye aktarıyorum. Barış istediğimi de haykırıyorum. Tüm dünyadaki Ermeniler barış istiyor” yanıtını verdi.

AZERİ GAZETECİNİN SORUSUNA MÜDAHALE

Azerbaycan'ı "Miracle" parçası ile temsil eden Semra Rahimli de finale kaldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Bir Azeri gazetecinin Rahimli'ye işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı sorması üzerine, İsveç devlet televizyonu SVT Moderatörü Jovan Radomir araya girerek, "Lütfen burada propaganda yapmayın” dedi. Bunun üzerine Azerbaycanlı sanatçı Rahimli de siyasi konulara girmeyeceği yanıtını verdi.

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Rahimli, “Finale kaldığım için çok mutluyum. Bu benim için çok büyük bir onur. Kimse dualarını esirgemesin. Kardeş ülke Türkiye sizi çok seviyorum, sizi de temsil etmek için finaldeydim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Gamet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bayrakmi? Karabağin bayragi var tüm Azerbaycanda dalgalaniyor. 3 rengli ay ulduz bayragimiz inşAllah Karabagda dalgalanacagdir.
    Cevapla
  • aaa 7 yıl önce Şikayet Et
    bayrak değil paçavra pkk paçavrasında farkı yok bu ermeni paçavrasının
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler