Fransa'da skandal görüntü

Jungle sığınmacı kampının tahliyesinde bir skandala imza attı.

GİRİŞ 25.10.2016 22:47 GÜNCELLEME 25.10.2016 22:53
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Manş denizi kıyısında bulunan Calais kentindeki Jungle sığınmacı kampının tahliyesinde, sığınmacıları taşıyan otobüs koltuklarının tamamen plastikle kaplandığı gözlendi.

SOSYAL MEDYAYI KARIŞTIRDI

Jungle'dan ayrıldıktan sonra ülkedeki sığınmacı merkezlerine gönderilen sığınmacıların bindikleri otobüslerdeki bu detay sosyal medyayı karıştırdı.

Sığınmacıları taşımak üzere devlet tarafından tahsis edilen yüzlerce otobüsün koltuklarının, hijyen gerekçesiyle kalın ve şeffaf bir plastikle kaplanmış olduğu görüldü.

VALİLİK: BİZ YORUM YAPAMAYIZ

AA muhabiri konuya ilişkin Pas-de-Calais Valiliğine ulaşarak koltuklardaki plastik kaplamanın amacını ve bu kararın kim tarafından alındığını sordu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kararın otobüs firması tarafından alındığını ve kendilerinin konuya ilişkin yorum yapamayacağı kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI: DEVLET İSTEMİŞ OLABİLİR

AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart ise devletin söz konusu otobüs firmasıyla bu tarz detayları görüşmüş olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Otobüslerin koltuklarının plastik bir örtüyle kaplanmış olduğunu ben de gözlerimle gördüm. Devlet illa ki bu önlemi söz konusu firmayla görüşmüştür. Herhalde salgın bir hastalık riski olduğunu düşündüler. Ben kampa aylardır gelip gidiyorum. Hiç öyle bir salgın hastalık durumuna da rastlamadım. Devletin otobüs firmasını koltukları plastikle kaplamaya mecbur etmiş olduğunu düşünüyorum."

Sığınmacıların bindiği otobüslerdeki plastik detay, sosyal medyada büyük yankı uyandırmış, durum "aşağılayıcı" olarak değerlendirilmişti.

Paris'teki derme çatma sığınmacı kamplarının tahliyesinde de sığınmacıların tahliye edildiği otobüslerde koltukların plastikle kaplandığı biliniyordu.

Paris'teki tahliyelerde Fransız polisinin maske ve eldiven taktığı, hatta botlarının üzerine poşet geçirdiği de görülmüştü.

Bazı Fransız gazeteciler, 850 gazetecinin izlediği Jungle'ın tahliyesinde "Fransa'nın imajı için" polisin maske ve eldiven takmaktan vazgeçtiği yorumunda bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Sury 7 yıl önce Şikayet Et
    Çokta iyi olmuș
    Cevapla
  • Iyi uygulama 7 yıl önce Şikayet Et
    Köpekler alișmiș her gittikleri yerde kemik yalamaya....
    Cevapla
  • Kalem Abi 7 yıl önce Şikayet Et
    Burada anlatılmak istenen mültecilerin pis olduğu ve koltukları kirleteceği algısı dan dolayı koltuklar naylon ile kaplanmasıdır. Yoksa kimse mültecileri düşündüğünden değil.Bir mülteci ölse Fransanın umurunda olmaz hatat sevinir bile.
    Cevapla
  • Alim 7 yıl önce Şikayet Et
    Susssss. Cahil
    Cevapla
  • Ali bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Esra hanima yürekten katiliyorum, sizler neden temiz ve hijyenik uygulamayi , sorun olarak görüyorsunuz. Kardeșim sizleri zorlayan yok isterseniz pisliginizin üstunde oturabilirsiniz...
    Cevapla
  • Esra 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen anlatilmak istenileni șöyle, bir kenara birakta, Yapilanda hiç bir sorun görmüyorum, çokta güzel olmuș......
    Cevapla
  • Fgghh 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu itlerede iyilikte yaramaz her șeyden bir mana cikartirlar, Bunlar mağarada yașamișlar.....
    Cevapla
  • Asim vurda 7 yıl önce Şikayet Et
    Ter temiz ,daha önceden hiç bir insan oturmamıș, daha ne istiyorlar'ki,, Ilk defa mülteciler oturacak sorun nerede, Keșke her otibus șirketi böyle bir uygulama bașlatsa.....
    Cevapla
  • Akpli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ter temiz olan plastik poşetmi sağa sola döndüklerinde cayık cayık plastik poşet sesleri otobüsün içinde ne güzel demi senin araban varsa arabanda bir dene istersen plastik poşet ter temizmişyaa, bunlar insan insannn sanki sıfır koltuk kılıfı takmışlar.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor