Belçikalı siyasetçiden Hollanda'ya tepki!

Belçika Yeşiller Partisi Genel Başkanı Meyrem Almacı, Hollanda'nın tavrını sorguladı: "Onlar da Belçika’da seçim çalışması yapıyor" dedi.

Belçikalı siyasetçiden Hollanda'ya tepki!
Belçikalı siyasetçiden Hollanda'ya tepki!
GİRİŞ 14.03.2017 12:08 GÜNCELLEME 14.03.2017 12:09
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Türk vatandaşlarına referandumla ilgili bilgi vermek için toplantılara katılmak isteyen Türk siyasetçilere gösteriler iptaller ve yasaklara sert tepki gösteren Belçika Yeşiller Partisi Genel Başkanı Meyrem Almacı yaşanılanları utanç verici olarak değerlendirdi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Almacı, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Belçika’nın Türkiye’den gelen Türk politikacılara propaganda çalışması yapacak olanları salon verilmemesi ve konuşturulmamasını kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Almacı devamında şunları söyledi:

“Biz her zaman fikir ve düşünce özgürlüğünü önemseyen partiyiz. Türkiye hakkında olumsuz bulduklarımızı söylediğimiz gibi bu kez Türkiye’ye yapılan haksızlığı dile getirmekte sakınca görmüyoruz.

"DEMOKRASİ ADINA UTANÇ VERİCİ"

Türkiye’deki referandum nedeniyle yurt dışındaki Türkleri ne için ‘evet’ dediklerini belirtmek isteyenlerin engellenmesi demokrasi adına utanç verici.

"HOLLANDA'DAKİ SEÇİMLER İÇİN BELÇİKA'DA ÇALIŞMA YAPILIYOR"

Hollanda’daki genel seçimler için Belçika’da seçim çalışması yapan siyasi partilerin durumuna ne denmeli? Örneğin bizler de Yeşiller Partisi olarak Hollanda’daki Yeşiller Partisini destek için mitinglere katıldık. O zaman insan elbette sorgulamaz mı neden sen başka bir ülkede seçim kampanyası yapıyorsun ama kendi ülkende müsaade vermiyorsun diye”

YORUMLAR 16
  • Harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim solcular ataturkun mesele memleketse gerisi teferruattir lafini hep soylerlerdi hadi bakalim simdi mesele gercekten memleket gorelim ne kadar vatanseversiniz csn in hali harap yakinda top olur birde hansla evlenirse sasmam tam avrupali olur siz ne olacaksiniz gorecegiz
    Cevapla
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Belçikadan he Valla helal olsun
    Cevapla
  • vatan 1, millet 1 7 yıl önce Şikayet Et
    yiğit hatunmuş vesselam.
    Cevapla
  • KOÇATÜRK 7 yıl önce Şikayet Et
    Meyrem Almacı teşekkürler.
    Cevapla
  • ülkemi seviyrum 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun üzülme davanin sahibi haktir hak olan davada zafer muhakkaktir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası