Selanik Konsolosluğu önünde şok saldırı

Yunanistan'da Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu önündeki polis kulübesi ile polis otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Selanik Konsolosluğu önünde şok saldırı
Selanik Konsolosluğu önünde şok saldırı
GİRİŞ 18.04.2015 15:58 GÜNCELLEME 18.04.2015 15:58

Kendilerini “iktidar karşıtları” olarak tanımlayan 30 kadar anarşist, cuma gecesi Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu binası önünde nöbet tutan Yunan polis güçlerine molotof kokteylleri ile saldırdı.  

Atina’da 14 arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto amacıyla Selanik şehir merkezinde gösteri yapan anarşistler, Türk Başkonsolosluğu’nun da bulunduğu Ayiu Dimitriu caddesinde yürüyüşe geçti. Başkonsolosluk binasına yaklaştıklarında da orada bekleyen polislere molotof kokteylleri atmaya başladılar. 

Atılan yaklaşık 10 molotof kokteyli başkonsolosluk binası bahçesinin dış duvarlarına isabet etti. Ayrıca bir polis aracı da yanmaya başladı. Yunan polisine ait araçtaki yangın büyümeden konsolosluk personeli tarafından söndürüldü. 

SYRİZA’nın geçen Ocak ayı sonunda iktidara gelmesiyle Yunan polisinin, anarşist grupların gösterilerine tepkisi değişti. Polisin, anarşistleri eskisi gibi gözyaşartıcı bomba kullanarak püskürtmekte daha esnek davrandığı dikkat çekiyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?