"Türkiyeli bir AB çok daha güçlü olacak"

Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunduğu Lüksemburg'da Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Jean Asselborn ile bir araya geldi.

"Türkiyeli bir AB çok daha güçlü olacak"
"Türkiyeli bir AB çok daha güçlü olacak"
GİRİŞ 21.11.2014 16:13 GÜNCELLEME 21.11.2014 16:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunduğu Lüksemburg'da Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Jean Asselborn ile bir araya geldi.

AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MUTABIK KILINDI

Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Bozkır ve Asselborn, Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinin hızlandırılması konusunda mutabık kaldı.

Jean Asselborn, "Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinde üç faslın açılması için çabalıyoruz" derken, bu kapsamda 23'üncü fasıl olan yargı ve temel haklar, 24'üncü fasıl adalet, özgürlük ve güvenlik ile 17'inci fasıl olan ekonomik ve parasal politika faslını saydı.

17. FASIL AÇILABİLİR

Asselborn, 23 ve 24'üncü fasılların Türkiye'nin üyelik sürecinde çok önemli konuları kapsadığını ve Fransa'nın Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı döneminde bloke ettiği 17'nci fasla şimdi daha ılımlı yaklaştığını belirtti.

"AB TÜRKİYE'YLE BERABER DAHA GÜÇLÜ OLACAK"

Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinin başlatılması kararının 3 Ekim 2005 tarihinde Lüksemburg'da alındığını, bu süreçte Türkiye'nin üyeliğini sürekli desteklediklerini hatırlatan Asselborn, 2015 yılının ikinci yarısında AB dönem başkanlığını üstlendiklerinde aynı kararlılıkla süreci ilerletmek için çalışacakları taahhüdünde bulundu.

Asselborn, 2005 yılında müzakereleri başlatırken büyük bir ülke olan Türkiye'nin 10 yl sonra üye olmayacağını tahmin ettiğini belirtti ve üyelik konusunun 2020 yılında büyük ölçüde netleşebileceğini söyledi. Jean Asselborn, "Stratejik açıdan mevcut AB'ye kıyasla Türkiyeli bir AB'nin çok daha güçlü olacağını" vurguladı.

YORUMLAR 10
  • GS44 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen AB de hic kogusda yattinmi zafer türkiye 100ceker onlara bilmedn yorum yapma almazlar AB ye o ayri konu sebeb IRK ayrimi ve kaliteli olmamiz(40SENDIR AB De Yasiyorum)
    Cevapla
  • MUSA 9 yıl önce Şikayet Et
    Yuvarlak laflar , ne şiş yansın , ne kebap , gümrük birliği devam etsin ayakları. ''Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin.Onalr birbirinin dostudurlar.'' NE işimiz var bizim AB' de .
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    sen gidriğin zaman ab ye neden önceden girmemişiz dersin... çocuğunu mesleğinin 1 yaşında belli olması hamının sabah kadar güven bir şeklide dışarı çıkıp ekmek alması.. paranın kredinin faizsiz bir şekilde gelmesi.. daha sayıyımmı musa kardeş... siz akp nin 4 tane hırsıznın lafına bakıp ab ye karşı olmayın.. yarın ferraıye 20 milaya bindiğin zaman biz 100 yıl geriden geliyormuşuz dersin... benzinide 1 liraya aldığın zaman..
    Cevapla
  • HHAAA 9 yıl önce Şikayet Et
    şu ab den ne zaman kurtulacagız.
    Cevapla
  • Yorumun çok saçma zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    Elin ayağın rahat duracak o zaman kardeşim. ABD ve Japonya da hala idam var, o halde orada şeriat mı oluyor.
    Cevapla
  • mücahit 9 yıl önce Şikayet Et
    zafer bey şeriat kanunu İSLAM KANUNU demetir,eğer bu kanunlara karşıysanız size yüce Allah tan hidayet diliyorum ve İslamı araştırmanızı,okumanızı tavsiye ediyorum , gelelim diğer söylediklerinize türkiye laik bir ülkedir kaldıki ülkede faiz,zina,iddia haram olan ne varsa serbest elbette bir gün bu beşer kanunları yıkılacak ve Allah ın hükümleri ve istekleri ile yönetileceğiz.... Yaşasın iSLAM
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    mücahit bey.. şeriat kanunları allahın knaunları değildir.. yıllardır peygamberimizden beri demokrasi vardır... siz ve sizin gibi kendini müslüman sayan zihniyet bu şeriat safsatasının yahudilerin oyuncağı olduğunu hala anlamamıştır... iranda içki yasaktır gelin görünki en büyük alkol kaçakçıları iranlı yahudilerdir... faizin kalkması zinaın kalkması haramın kalkması şeriatla gelecekse varsın hiç gelmesin daha iy.. temel insan hakalrı ve özgürlülker ..bunalr herkesin doğal hakkı '' bir ülkeyi yönetmek istiyorsanız mülsümansa şeriat hristiyansa katolik klisesine bğalayyınki .. karınız yüksek olsun '' bu yahudilerin atasözüzüdr.. asla ve asla müslüman ülkerin demokrasiden taviz vermemeleri lazım.. asla...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...