NYT: Türkiye, AB masasından kalkabilir

ABD'nin muteber gazetelerinden New York Times (NYT) bugünkü nüshasında ilginç bir iddia ortaya attı. NYT bu iddiasını Türk yetkililere dayandırdı.

GİRİŞ 05.12.2011 23:59 GÜNCELLEME 05.12.2011 23:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

NYT'nin haberine göre şu an donmuş olan üyelik müzakereleri 2014'e kadar kapalı kalırsa Türkler masadan kalkabilir.

NYT bu iddiasını Türk yetkililere dayandırdı.

2006'dan bu yana çok az ilerleme sağlayan Türkiye-AB ilişkilerinin 2012'nin ikinci yarısında dönem başkanı olacak Rum Kesimi'nin 6 aylık riyasetinde tamamen duracağına işaret eden gazete, Türk yetkililerin özel görüşmelerinde müzakerelerde 2014'e kadar ilerleme sağlanamaması durumunda masadan kalkabileceklerini dillendirdiğini belirtiyor.

Dan Bifelsky imzalı ve İstanbul mahreçli haber, AB iktisadi krizin pençesinde mücadele ederken ekonomisi hızla büyüyen Türkiye'nin AB üyeliğinden ümidi kesmeye başladığına işaret ediyor.

Türkiye'de şu an gündemde olan sorunun "AB Türkiye'yi reddetmeden önce Türkiye mi AB'yi reddetsin?"e dönüştüğüne işaret eden NYT, Türkiye'nin yaptığı mühim reformlara rağmen Müslüman nüfusun ve ülkenin büyüklüğünün AB'nin bazı üyelerini rahatsız ettiğini ifade etti.

NYT, müzakerelerin net bir üyelik perspektifi bile sunulmadan yıllardır devam ettiğine işaret etti.

Türk tarafı yıllardır AB ne yaparsa yapsın masadan kalkan taraf olmayacağında ısrar ediyor.

CİHAN

YORUMLAR 6
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜN!. Dün AB Hıristiyan kulübüdür bizi almazlar KULÜBEDE! bekletirler diyenler şimdi 9 yıldır bekliyor...Durmak yok beklemeye devam.
    Cevapla
  • Abdulhak Çoban 12 yıl önce Şikayet Et
    D-8 in değerlendirilmesi. Bunu kabul edin veya etmeyin, utanın veya gurur duyun; ancak Türkiye nüfusunun ekseriyetinin müslüman olduğu ve İslami hassasiyet sahibi olduğu bir ülke. Son genişlemede Kıbrıs Rum Kesimi, Polonya ve Bulgaristan gibi Türkiye'nin gerisinde olan ülkeleri alarak bir Hristiyan Birliği olduğunu ispatlamıştır. Sen her türlü kriteri bize uyar mı uymaz mı diye bakmadan kabul ediyorsun ve uygulamaya çalışıyorsun ve elli yıldır zorunluymuşcasına bu birliğe girmeye çalışıyorsun seni almıyorlar. Bu birşeyleri anlamak için yeterli bir süre değil mi? Dolayısıyla biz de D-8 gibi bir oluşumu kullanarak yolumuza bakmalı ve zaten şöyle veya böyle bize dönmüş ibrenin fırsatlarından yararlanmayı bilmeliyiz. Bizi gizli bağlar, kapalı kapılar arkasında alınan kararlarmı tutuyor hala AB kapısında bilemiyoruzki. Neden yıkılan Avrupa'dan medet umarken dönüp arkamıza D-8 oluşumuna bakmıyoruz ve hakkı üstün tutan medeniyetin kurulmasını sağlamaya çalışmıyoruz.
    Cevapla
  • M/Y 12 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın... NYT, ve muhataplarımız..
    Cevapla
  • mert 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye menfaatleri geregi. girecekmis gibi calisir ama AB bundan sonra taviz beklemesin. gecti o dönemler.
    Cevapla
  • mubinkoçal 12 yıl önce Şikayet Et
    ab. turkiye nezaman o masadan kalkarsa turkiyenın kurtuluşu olur ab aslında yahudilerın kurduğu bir haçlı teşkilatıdır domuzdan post yahudiden dost olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti