Suriye'ye geçici Başbakan

Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu (SMDK), Gassan Hito'yu Suriye'nin geçici başbakanı olarak seçti.

Suriye'ye geçici Başbakan
Suriye'ye geçici Başbakan
GİRİŞ 19.03.2013 01:53 GÜNCELLEME 19.03.2013 04:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu (SMDK) Gassan Hito'yu geçici hükümet başkanı seçti.İstanbul'da gerçekleştirilen seçimde, 62 SMDK üyesi oy kullandı. Gassan Hito, 35 üyenin oyunu alarak geçici hükümet başkanı oldu.

Adaylardan Esad Mustafa 7, Velid ez-Zu'bi ise 2 üyenin oyunu aldı. 18 üye ise boş oy kullandı.

Hito'nun büyük ölçüde İslami eğilimli üyelerden aldığı destekle yeni görevine seçildiği bildirildi.

-Gassan Hito kimdir?-

Abdulbasit Seyda'dan sonra Suriye muhalefetinde üst düzey temsil makamına gelen ikinci Kürt muhalif olan Hito, 1963 yılında Suriye'nin başkenti Şam'da doğdu. 1994 yılında Indiana Wesleyan Üniversitesi'nde işletme yönetiminde yüksek lisans yapan Hito, birçok uluslararası şirkette üst düzey yöneticilik yaptı.

Hito, 2001 yılında ABD'de, dünyanın farklı ülkelerinde azınlık konumunda olan Arap ve Müslümanların haklarını savunmak amacıyla ''Müslüman-Arap Azınlık Hakları Savunma Derneği''ni kurdu.

Suriye'de başlangıcından bu yana devrime destek veren Hito, ABD'de Suriyeliler için organize ettiği insani yardım kampanyaları ve BM, uluslararası kurumlar ve hükümetlerle kurduğu sağlam ilişkilerle tanınıyor.

YORUMLAR 12
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    Aklı evvel dış politika cahillerinin yorumları beni epey güldürüyor. . Yahu illede bunun brüksel de mi olması lazım. yada londradamı, İstanbul artık dünya başkenti. istanbul uluslarası kongre merkezi oldu. Akılsız davranmayın. Ülkeninizi küçümseyerek kendinizi küçümsüyorsunuz. İstanbul uluslararası en çok kongrenin olduğu şehirdir. burada olması bizim müdahil olduğumuz anlamına gelmez. Devlet politikamız muhaliflerden yana tavır koydu. eleşirebilirsiniz haklıınız lakin kimse enver paşa bizi savaşa soktu diye cepheden kaçmadı. Kürt olması PEKAKA lı olması anlamına gelmezi bazı gerzeklere anlatmaktan yorulduk. siz kimsiniz kürtleri PEKAKA sanıyor ve yargılıyorsunuz. Çoğu kürtler sizden önce cepheye koşar klavye erkekliği kolaydır. Önemli olan ortak paydalarda birlikte mücadeledir.
    Cevapla
  • İsm-i meçhul 11 yıl önce Şikayet Et
    BİR AY SONRA SİNEMALARDA.... oyun, hile ve kandırmaca... ülkenin gerçek sahipleri içeride cihat etsin 3-5 amerikan uşakları efendilerinin sözleriyle başbakan seçsinler. libyaya, tunusa demokrasi getirdiler(?) sıra suriyeye gelecek demokraside!!! sırada malum iran var.. orada demokrasi yok. amerikanın iran halkı adına oraya da demokrasi getirmesi bekleniyor. düşüne bilirsiniz daha sonra sıra türkiye de diye. ama endişelenmeyin sıra bize gelmez. hamdolsun (?) safımız belli, sağlam (?) dostlarımız var yanımızda, düşmanlarımızı (?) bir bir yok ediyoruz!!!
    Cevapla
  • metin yaman 11 yıl önce Şikayet Et
    Türk olsaydı veya Selanikten gelseydi aynı şeyleri yazar mıydınız ?. Nasrettin hocaya demişler hocam, senin öküz benim öküzü öldürmüş bunun hükmü nedir, bir şey olmaz hayvandır, aklı ermez...Sonra adam demiş ki hocam pardoın ölen öküz sizinmiş. Hoca da aaa durun, o zaman durum değişir. Neden hocam durum değişir? Efendim kitaba baktım orada bir kil vardır, yani ikinci bir görüş vardır. Hoca peki o kil daha öncede yokmuydu derler? Bizim Türkler de ABD yaşayanı görmüşler sonra Kürt de olunca tamam bu adam yaramaz Amerikan uşağı damgasını yapıştırmışlar. Halbuki bu gün bir çok muteber Türk veya Kürt Amerikada okumuş, Türkiyeye dönmüş ülkeye büyük hizmetler etmiştir. Mesela Turgut Özal...
    Cevapla
  • furkan demir 11 yıl önce Şikayet Et
    Tam ABD liymiş :). Oralarda okumuş etmiş çalışmış görmüş geçirmiş :) Müslümanlara eziyet ve ölüm! Zira bize bu yakışır. Nede olsa adamlar şeriat getireceğiz diye değil demokrasi için çalışıyor. Kim demokrasi için çalışıyor ve savaşıyorsa Allah muvaffak etmesin. Kim samimiyetle İslam için çalışıyorsa Allah muvaffak kılsın. AMİN
    Cevapla
  • Aybars Tüten 11 yıl önce Şikayet Et
    Yazik gercek Suriye'lilere.. Tamamda bu olay neden Turkiye'de yapiliyor onu anlamadim. Boyle bir secimi Turkiye'de yaparak zaten bastan teslimiyetci bir zihniyetin sectigi Basbakan olmus olmuyorlarmi.Dusunsenize bizim Ulusal'cilarda gidip Rusya'da Turkiye Cumhuriyeti Basbakan'i secseler ve Rusya'da desteklese biz ne dusunuruz ? Bence Suriye'den bir cacik olmaz, def edelim hepsini geri gitsinler, bizim derdimiz bize yeter.Sanki Esad'i basa bizmi getirdik, kendileri getirdi, kendileride gotursunler,bize ne.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail’den Reisi için saygı duruşunda bulunan BM Güvenlik Konseyi’ne tepki
Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir?