Kuzey Kore BM'yi takmadı

Güney Kore ordusu, Birleşmiş Milletler'in uyarısına rağmen Kuzey Kore'nin 4 kısa menzilli roket ateşlediğini bildirdi.

Kuzey Kore BM'yi takmadı
Kuzey Kore BM'yi takmadı
GİRİŞ 30.07.2014 18:11 GÜNCELLEME 30.07.2014 18:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, roketlerin gün içinde belirli aralıklarla Pyonyang bölgesindeki Myohyang dağı yakınlarından ateşlendiği belirtildi. 

Açıklamada, roketlerden birinin Kuzey Kore'nin doğu kıyısı açıklarında 200 kilometreden fazla yol alarak denize düştüğü ifade edildi. 

Kuzey Kore geçen hafta da füze denemesi yapmıştı. Güney Kore'deki Amerikan birliğinin komutanı General Curtis Scaparrotti Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına "nispet yapmasının" kabul edilemez olduğunu ve bu gibi tutumların ülkeyi uluslararası toplumdan daha da tecrit edeceğini kaydetmişti.

Kuzey Kore'nin 2014 başından bu yana yaptığı füze ve roket denemelerinin sayısının 16'yı bulduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin füze ve roket denemelerini kınamıştı.

YORUMLAR 2
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    BM yi artık kimse dinlemez herkes kerizmi ? ? ?. BM yi artık kimse dinlemez herkes kerizmi ? ? ? israil dinlemeyecek ama diğer ülkeler BM yi dinleyecek ! ! ! ABD dünyadaki herkesi keriz sanıyor ama çokta uzak olmayan bir zamanda aslında kimsenın keriz olmadıgını UMARIM acı bir şekilde anlamaz ! ! ! ÇÜNKÜ çok yakında kuzey kore büyüklügündeki devletlerin hemen hepsinde nükleer bomba olucak ! ! ! ! o zaman herkes israil gibi davranıcak ! ! !
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bize gerek BM. biz çok hassas davranıyoruz güçlenene kadar da böyle olcak tabi kore deselerde orası çindir:) yoksa hap gibi yutarlardı kuzey koreyi.ee öyle bir sopada olsun da güney kore başını usa ya çevirsin yoksa alır başını gider.Fakat görünen o ki ülkemize son zamanlarda girençok farklı kore malları japonya oldu bile güney kore geçmiş olsun:)) bize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren şahıs hakkında yeni gelişme! Karar verildi
ESK'dan et fiyatlarını düşüren hamle